Vizita.si
image (28)

Novice

Tako nenavadne družine še niste videli ...

S.P.
14. 12. 2012 15.00
13

Mohamed Latif Khatana in njegova žena Salima sta se dolgo obremenjevala s svojimi prirojenimi hibami, ki so grdo zaznamovale njuno življenje, a se je to pred kratkim vendarle obrnilo na bolje. V novembru sta namreč povila svojega prvega otroka, ki ni podedoval nobene njune grozljive telesne hibe.

Mož brez obraza se je še pred nekaj meseci bal, da bo njegov prvi otrok podedoval katero izmed grozovitih bolezenskih stanj, za katerimi z ženo trpita že vse od rojstva, danes pa ne bi mogel biti srečnejši v vlogi novopečenega očeta. 32-letni Mohamed Latif Khatana in njegova življenjska sopotnica Salima sta namreč 10. novembra v tem letu povila povsem zdravo hčerko Ulfat, ki na srečo ni podedovala nikakršnih možnih prirojenih napak.

Mohamedov obraz je že ob rojstvu prekrivala precej neobičajna bulica, ki mu sprva ni povzročala večjih preglavic, a je z leti tiho rasla, vse dokler mu na koncu ni vzela celo vida.  Zdravniki so ugotovili, da ima izjemno redko ter grozljivo kožno obolenje nevrofibromatozo, zaradi katere se je na njegovem obrazu začelo tvoriti veliko odvečne kože, ki je v gubah prekrila njegov obraz. Njegova partnerica Salima pa se je rodila brez ene noge.

“Zelo sem se bal, da bo najina hči podedovala katero izmed najinih telesnih hib. Ko sem jo prvič videl, sem hitro preveril, ali so se na njenem obrazu že začeli kazati kakšni lisasti madeži in ne morem vam povedati, kako sem si oddahnil, ko teh nisem našel. Preštela sva vse njene prstke, pregledala vse njene ude in nič naju ne bi moglo bolj osrečiti kot to, da je bila najina punčka popolnoma zdrava. Biti oče pomeni novo poglavje v mojem življenju in presrečen sem za vsako sekundo, ki mi ga to ponuja. Končno sem se znebil trpljenja, ki je spremljalo bolezen, za kar bom svoji družini večno hvaležen,“ je opisal svoje zadovoljstvo.

Srečnejša pa ne bi mogla biti niti 25-letna Salima, ki meni, da je njihova družina pravi čudež narave. “Hčerko sva poimenovala Ulfat, saj to v našem jeziku pomeni ter predstavlja ljubezen, ki jo čutiva drug do drugega. Kot njegova žena ne obžalujem niti enega dne, ki sva ga preživela skupaj, saj se na to, kako je videti, sploh ne oziram. Tako njegov obraz kot tudi moja hiba sta božja stvaritev, ki ju morava sprejeti, takšni kot sta, lahko pa sva le hvaležna za to, da je najina punčka ostala zdrava. Skupaj tvorimo nekaj posebnega in edinstvenega, na kar smo lahko še kako ponosni.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587