Vizita.si
image (28)

Novice

Kako je mogoče roditi v petih minutah?

K.P.
24. 12. 2012 16.11
15

Ko 23-letna Heather Thorpe opisuje rojstvo svojega sina, se zdi, kot bi opisovala kak filmski prizor, saj ji sam porod ni vzel več kot pet minut, celotna izkušnja pa je bila, kot opisuje, sproščujoča.

"Porod je stekel v petih minutah,“ začne opisovati Heather Thorpe, srečna mama malega Jonathana, ki naj bi po njenih besedah in besedah njenih staršev na svet prišel hitro kot veter. "V sobi je bilo temno in bila sem sama. Očeta in mame nisem poklicala, ker sem se želela pomiriti. Nisem mogla vstati, da bi prižgala luč. Ko je bil Jonathan rojen, je takoj zajokal in v sobo so vstopili moji starši. Pihnila sem v njegova usta in se tako prepričala, da ima proste dihalne poti. Bil je popoln,“ pripoveduje 23-letna Britanka. Porod se je zgodil 10 dni pred predvidenim datumom, Heather in Jonathan, ki je ob rojstvu tehtal 2,5 kilograma, pa sta bila takoj prepeljana v bolnišnico Heartlands in sta dogodek prestala povsem v redu.

"Zelo močni popadki so se pojavili ob 3.55. Začutila sem, da moram začeti potiskati in ob štirih zjutraj je Jonathan že prišel na svet. Bilo je sproščujoče in začutila sem zadovoljstvo, da sem to opravila sama,“ pove Heather, ki se je tistega večera v posteljo odpravila ob enajsti uri, ko ji voda še ni odtekla. "Bolnišnica Heartlands je potrdila, da je šlo za petminutni porod. Na svet je prišel hitro kot veter. Heather je neverjetna. Zelo sem ponosna nanjo in še zdaj ne morem verjeti, da je bil moj vnuček rojen v moji hiši,“ še pove presrečna 48-letna babica Marrion.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587