Vizita.si
Jo muči telesna dismorfična motnja? To je stanje, ko nekdo sebe vidi kot veliko močnejšega, čeprav je pravzaprav neverjetno vitek.

Novice

Ste že videli tako shirane?

L.E.
01. 06. 2012 10.23
5

Bogata dedinja očitno prav veliko denarja za hrano ne zapravi. Njene noge so namreč tako koščene, da je kar težko verjeti, da jo to res ne moti.

Jo muči telesna dismorfična motnja? To je stanje, ko nekdo sebe vidi kot veliko močnejšega, čeprav je pravzaprav neverjetno vitek.
Jo muči telesna dismorfična motnja? To je stanje, ko nekdo sebe vidi kot veliko močnejšega, čeprav je pravzaprav neverjetno vitek.FOTO: Fame

Nicky Hilton je morda malo manj znana kot njena sestra, toda kadar obleče krilo, se vedno znajde na kar nekaj naslovnicah. Bogata dedinja svojega denarja za hrano očitno ravno ne zapravlja. Težko je namreč verjeti, da bi bila tako suha že naravno.

Več kot 170 centimetrov visoka 28-letnica se sicer brani, da nikakor ne strada niti ne hujša. Zaradi obilice dela naj bi le občasno pozabila jesti. Pravi, da je njena postava posledica zelo zdrave prehrane, ki jo za povrh uživa v majhnih obrokih in samo, kadar je lačna in dokler je lačna. Resda vedno tudi sami polagamo na srce, da si ne pripravljate prevelikih obrokov, toda Nicky bi si morda le lahko brez slabe vesti vsak dan na krožnik naložila malo več. Redno naj bi tudi telovadila, četudi na njenem telesu ni opaziti večjih mišic. Pravi, da osebnega trenerja nima, temveč da raje sama teče. Včasih se ukvarja še z jogo, ki naj bi ji pomagala, da se spopade s stresom.

Nekateri ljudje so zelo vitki že naravno; toda po drugi strani je tolikšna vitkost lahko zelo nevarna, kadar jo vzdržujemo umetno. Telesa ne smemo stradati. Če se bomo prehranjevali zdravo in uravnoteženo – tako da bomo v telo vnesli vsa hranila, ki jih potrebuje, in čim manj takšnih, ki jih ne, se bo naša teža sama ustavila na za nas optimalni. Poleg tega je blagodejno telovaditi – toda celo s tem ne smemo pretiravati. Za svoje telo je priporočljivo čim bolj skrbeti, vendar je hkrati izjemno nevarno, če s svojim videzom postanemo obsedeni. Bolezen današnjega sveta je tudi telesna dismorfična motnja – stanje, ko v ogledalu vidimo napake, ki jih ni; denimo veliko predebele noge, ki so pravzaprav izjemno koščene. Če sumite, da imate s svojo samopodobo težave tudi sami, se ne bojte poiskati pomoč psihologa.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587