Vizita.si
image (28)

Novice

Takšne spremembe ni pričakovala!

L.E.
18. 01. 2013 15.18
3

34-letna Sarah se je že sprijaznila, da je njena usoda pač, da živi kot debeluška. Toda skupina, ki svojim članom pomaga hujšati, jo je prepričala v nasprotno. Danes sama navdihuje druge.

Danes 34-letna Sarah Jackson je tehtala že 108 kilogramov, ko jo je skupina, ki svojim članom pomaga shujšati, prepričala, da je dovolj močna oseba, da ji lahko uspe doseči svojo idealno težo. Od takrat je s spremembo življenjskih navad izgubila že več kot tretjino svojih začetnih kilogramov.

Mamica dveh hčera je bila veliko pretežka kar deset let, toda ni si želela priznati, da ji to povzroča veliko težav. Lahko je opazila, da jo okolica zaradi njene teže za njenim hrbtom ogovarja, toda ni si dovolila, da bi jo to prizadelo, temveč je vsem vedno kazala svoj nasmejan obraz. ''Ljudje so me vedno opisovali kot veselo in zgovorno dekle, toda ves čas sem se pravzaprav le pretvarjala, ker sem bila v resnici depresivna,'' pripoveduje. ''Imela sem povsem nezdrav odnos do hrane. Ta je bila nekaj, česar sem se veselila in kar me je tolažilo.'' Toda resnici ni več mogla ubežati, ko ji niso bile več prav niti kavbojke, ki jih prodajajo v trgovini za močnejše.

Po celem desetletju izogibanja ogledalom, tehtnicam in prodajalnam z oblačili se je odločila, da je čas za spremembo. Našla je skupino, ki svojim članom pomaga shujšati, ter se pridružila njihovim tedenskim srečanjem. ''Ko me je voditeljica stehtala in mi povedala, da imam 108 kilogramov, nisem mogla verjeti, da sem se zapustila do te mere. Šele ko sem se pridružila skupini, sem si priznala, kako debela sem,'' pravi. ''Teža se je kar nekako prikradla, toda nikoli si nisem priznala, da sem pretežka ali da je to moja težava. Govorila sem si, da sem pač takšna, da mi je to usojeno. Si pa nikoli nisem drznila zaviti v prodajalno z oblačili, saj bi se takrat zagotovo zjokala.'' Od takrat, ko se je prvič pridružila skupini, pa do zdaj je v približno letu dni izgubila več kot 38 kilogramov, do poletja se namerava znebiti še najmanj šestih. ''Hujšanje je bila najboljša odločitev, ki sem jo kadar koli sprejela. Spremenila mi je življenje. Postala sem druga oseba. Prej sem se vedno le pretvarjala, da sem vesela – zdaj se tako res počutim.'' Mnogi je več ne prepoznajo. ''S partnerjem zdaj večkrat zahajava ven in mnogi ga sprašujejo, ali ima novo dekle,'' se smeji. ''Najino razmerje se je močno izboljšalo, čeprav se še vedno navaja na mojo novo postavo.''

Sarah se danes dobro zaveda, kaj je včasih delala narobe, in svoje znanje ter izkušnje v skupini, ki ji je pomagala, predaja naprej. Včasih ni zajtrkovala, za kosilo se je najedla piškotov, čipsa in čokolade, zvečer je uživala mastno hitro hrano. ''Ko pogledam nazaj, mi je povsem jasno, zakaj sem bila pretežka. Nisem bila aktivna, izgovorila sem se celo, da mi ni bilo treba z otroki na sprehod v park. Moji obroki so bili dovolj veliki za štiri ali pet oseb.'' Ko se je videla v ogledalu, ji je šlo na jok, toda tolažila se je z nezdravimi prigrizki. Danes s toliko kilogrami manj prav nič ne strada, saj si vsak dan pripravi več polnovrednih obrokov. Zjutraj uživa jajca, paradižnik, polnozrnat kruh in manj mastno mleko, za kosilo si privošči solato, za večerjo pustega piščanca. Vsak dan poje veliko zelenjave in popije vsaj kozarec sveže iztisnjenega soka. Ko je spremenila svoje prehranjevalne navade, so se odvečni kilogrami začeli kar topiti. Končno se je lahko začela tudi več gibati, medtem ko je prej potrebovala 15 minut, da je sploh vstala iz postelje. Zdaj teče trikrat tedensko in poleg tega dviguje uteži.

''Nisem si mislila, da mi bo kdaj uspelo kaj takega, toda dokazala sem si, kaj zmorem.'' Zdaj pomaga drugim, saj dobro razume, kako se počutijo. ''Ljudje, ki morajo izgubiti težo, so prestrašeni. Jaz jim povem, da se lahko spremenijo in da obstaja nekdo, ki jim lahko pomaga.'' Danes je veliko bolj samozavestna in končno razmišlja, da bi sprejela snubitev svojega partnerja. Ta jo je zaprosil že pred devetimi leti, toda misel na poroko se ji je vedno upirala, ker ni želela obleči poročne obleke v tako veliki konfekcijski številki. Zdaj pa bo na ta poseben dan končno lahko zasijala.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587