Vizita.si
image (28)

Novice

'Rodila se je s kar 30 polomljenimi kostmi'

S.P.
31. 01. 2013 08.07
5

Šele dobri dve leti stara Millie Simpson dokazuje, kaj je to volja do življenja. Spopada se z grozovito boleznijo kosti, zaradi katere so te tako krhke, da se lahko zlomijo že ob najblažjem dotiku. Se bo ta pekel sploh kdaj končal?

Da je volja do življenja lahko res neizmerna, je v svojem kratkem življenju dokazala tudi šele dveletna Millie Simpson, ki si je na račun grozovite bolezni prislužila naziv čisto prave porcelanaste punčke. Da njeno zdravstveno stanje ni povsem običajno, so zdravniki prvič opazili že v 34. tednu materine nosečnosti, ko so z ultrazvokom odkrili nekatere nepravilnosti v dekličinem razvoju, nadaljnje raziskave, ki so potekale v bolnišnici Liverpool Women’s Hospital, pa so nekdaj srečno družinsko življenje za vselej obrnile na glavo.

Punčki so diagnosticirali izjemno redko bolezen krhkih kosti, ki se je stopnjevala do te mere, da so se te zlahka zlomile že v maternici, vsakič, ko sta se mati ali Millie malo premaknili. Ker so med zadnjim pregledom v nosečnosti ugotovili, da je močno zlomljenega skoraj 50 odstotkov njenega okostja, pa so staršem že napovedali, da možnosti, da bi deklica preživela porod, praktično ni.

“Svetovali so mi, naj tako sebi kot svoji hčerki prihranim morebitne bolečine in se odločim za splav, ki pa sem ga seveda takoj ostro zavrnila. Nikoli ne bi mogla kar tako prekiniti njenega življenja, saj sem vedela, da ji enostavno morem dati priložnost,“ se spominja. “Rodila se je s kar 30 polomljenimi kostmi, a je že naslednjo sekundo glasno zajokala ter z neverjetnim preživetjem osupnila celo najboljše strokovnjake. Čeprav so bila njena rebra močno poškodovana, je čisto sama zadihala in takrat sem vedela, da je moja mala borka dano priložnost še kako dobro izkoristila. Zelo sem ponosna nanjo, takšnega pekla si nihče ne more predstavljati."

Danes je Millie tako krhka, da se ne sme postaviti na noge, saj bi se te pod njeno lastno telesno težo zlomile, ob najmanjšem dotiku pa jo lahko poškoduje celo ljubeč objem matere. “Sicer je iz dneva v dan močnejša, a še vedno ne vemo, ali bo lahko kdaj zares hodila. Skoraj leto dni ni smela sedeti, saj se ji je sesedla hrbtenica, ob plazenju po tleh pa si je že večkrat zlomila roko ter poškodovala spodnjo čeljust. V upanju, da bi se stanje izboljšalo, vsak dan prejema agresivno zdravljenje s kalcijem, hodi pa tudi na fizioterapijo, ki je pripomogla k že nezanemarljivemu napredku,“ pa trdita nadvse ponosna oče in mama.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587