Vizita.si
image (28)

Novice

Takšnemu čudežu Otočani še niso bili priča

S.P.
23. 01. 2013 14.51
19

Britanske kirurge je osupnil grozljiv primer šele nekajmesečne Tilly Sawford, ki je med igro z bratcem padla v kad vrele vode in utrpela nepredstavljive poškodbe. Čeprav možnosti za preživetje skorajda ni imela, pa je deklica že po prvem posegu čudežno okrevala.

Otok je razveselila končana zgodba šele 4-letne Tilly Sawford, ki se je morala že v prvih letih svojega življenja spopasti z nepredstavljivo bolečino in grozljivimi poškodbami. Ko je bila stara šele 15 mesecev, je namreč po nesreči padla v kad vrele vode, zaradi česar so ji zdravniki kljub takojšnji oskrbi pripisali zgolj 5-odstotne možnosti za preživetje. Obupana starša so kar 5-krat opozorili, da ne bo preživela dneva, a so bili priča pravemu medicinskemu čudežu, ko je deklica še v bolnišnici skorajda popolnoma okrevala.

“Čistila sem po hiši in otroke le za hip pustila same. Po navadi sem Tilly odložila v njeno posteljico, kjer je bila varna, a se je tistega dne v kopalnici tako veselo igrala s svojim bratcem, da tega nisem storila. To je bila največja napaka v mojem življenju,“ se spominja njena mati. Malčka sta se zabavala ob kopalni kadi, odpirala vročo vodo in se škropila, nakar pa je v ogrevalnem kotlu prišlo do nepričakovane napake, ki je vodo segrela do temperature vrelišča. Radovedna Tilly se je le malce preveč nagibala preko roba banje in v trenutku neprevidnosti padla vanjo.

“Ko sem po glasnem kriku prihitela v kopalnico, sem doživela pravi šok. Hči je zaradi hude bolečine nezavestna ležala v vreli vodi, njene oči so bile obrnjene nazaj, ko sem spustila vodo in jo vzela v naročje, pa sem ji nevede raztrgala večji del  razpadajoče se kože,“ nadaljuje. Nemudoma so jo namestili v bolnišnico Birmingham Children's Hospital, kjer je prestala prvo zapleteno in kar 12 ur dolgo operacijo. Kirurg specializiran za otroške opekline dr. Ciaran O'Boyle trdi, da čemu takšnemu v svoji dolgoletni karieri še ni bil priča. “86 odstotkov njenega telesa so prekrivale opekline. Da smo ji lahko omogočili normalno življenje, smo morali prakticirati precej nenavadne in redke metode, saj smo njen hrustanec nadomestili s hrustancem morskega psa, pod vso kožo pa vbrizgali kolagen krave, da se je ta sploh lahko prijela skupaj. Njene možnosti za preživetje so bile tako majhne, da smo bili pripravljeni poskusiti kar koli.“

Zdravniki so prestrašena starša že ob samem prihodu pripravili na najhujše, saj takšne medicinske prakse do tedaj sploh še niso izvajali, njeno srce pa je bilo iz minute v minuto bolj šibko. A je deklica neznano kako šokirala celo najbolj izkušene strokovnjake, ko je kmalu po prvem posegu odprla oči in v dokaj kratkem času že popolnoma okrevala. Danes, po dolgih štirih letih in kar 321 prestanih operativnih posegih, posledic nesreče skorajda več ne moremo opaziti.

“Tilly je imela neznansko srečo, da je bila deležna takojšnje zdravniške oskrbe, saj zanjo v nasprotnem primeru ne bi bilo prav nobenih možnosti. Sicer je zaradi hudih opeklin še dolgo imela težave s hojo, saj zaradi močno napete kože skoraj leto dni ni mogla iztegniti okončin, a se danes s pomočjo bergelj že veselo podi za svojimi prijatelji. Njena volja do življenja je res neverjetna in za to novo priložnost bom vsemu osebju večno hvaležna,“ je ob koncu boleče zgodbe presrečna njena mati.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587