Vizita.si
image (28)

Novice

Tega si o znani igralki nikoli ne bi mislili ...

S.P.
22. 02. 2013 15.36
4

Temnolasa lepotica Padma Lakshmi, ki je zaslovela predvsem v vlogi voditeljice priljubljenega televizijskega šova 'Kuharski mojster', je v prejšnji teden presenetila z novico iz preteklosti, ki jo je dolga leta skrbno skrivala pred očmi javnosti. Ne boste verjeli, kaj lahko doleti celo najslavnejše osebnosti.

Indijsko-ameriška lepotica Padma Lakshmi, ki se je v srca svojih oboževalcev vtisnila predvsem kot voditeljica priljubljenega televizijskega šova 'Kuharski mojster', je v preteklem tednu presenetila s šokantno izpovedjo, ki jo je dolgo skrivala pred očmi javnosti. Desetletja naj bi namreč trpela za nenznano boleznijo, ki ji je povzročala neznosne bolečine, kot so boleči krči po celem telesu, napenjanje ter neprestan občutek slabosti, zaradi česar tudi po več dni ni mogla vstati iz postelje, nenehna utrujenost in pogosto nihanje razpoloženja pa sta negativno vplivala na vsa področja njenega življenja.

Padmina preizkušnja se je začela že v zgodnjem obdobju pubertete, ko so jo zaradi hudih bolečin med menstruacijo večkrat morali sprejeti v bolnišnico, in šele pred nekaj leti je ugotovila, zakaj je bilo tako. Več desetletij so potrebovali, da so takrat 36-letni igralki odkrili endometriozo oziroma bolezensko stanje, pri katerem raste tkivo, ki običajno tvori notranjo plast maternice, tudi zunaj maternične votline. Privede lahko do hudih kroničnih bolečin v spodnjem delu trebuha, bolečih menstruacij in bolečih spolnih odnosov, najhujša posledica pa je predvsem trajna neplodnost.

”Čeprav gre za hormonsko odvisno bolezen in se za zdravljenje uporabljajo različna zdravila, ki zavrejo tvorbo hormonov estrogenov, pa se lahko težave po prenehanju zdravljenja kmalu povrnejo. Zato sem se odločila, da bom prestala edini možni način zdravljenja, ki bi se tudi dolgoročno utegnilo izkazati za učinkovito – operativni poseg,”  je pojasnila. “Postopek zdravljenja je bil zelo naporen, zato sem imela veliko srečo, da sem to uspela skriti pred mediji. Po prvi operaciji sem namreč zaradi neuspešnih rezultatov okrevala več mesecev, skupno pa sem morala prestati kar pet ločenih posegov. Izgubila sem desni jajcevod in del levega jajčnika, zaradi česar me je zdravnik že vnaprej opozoril, da možnosti, da bom kdaj postala mama, praktično ni,”  se spominja.

Kljub slabim napovedim pa je bila njena želja po materinstvu premočna, zato se je odločila, da bo poskusila srečo in zamrznila svoja jajčeca. Že čez nekaj mesecev je šokirala vse prisotne, ko je med ginekološkim pregledom izvedela, da s takratnim partnerjem Adamom Dellom pričakujeta prvega otroka. Danes je Padma ponosna mamica triletne Krishne, zdravniki, ki so obravnavali njen zdravstveni primer, pa so tega že označili za pravi čudež sodobne medicine.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587