Vizita.si
Debelost

Novice

Tehta 330 kilogramov in še se hoče zrediti!

E. D.
19. 08. 2011 07.52
39

Se še spominjate Donne Simpson, ki tehta skoraj 320 kilogramov in se vztrajno nažira, saj hoče postati najdebelejša ženska na svetu? Zdaj je dobila konkurentko – 330-kilogramsko Susanne Eman, ki pravi, da se bo zredila za kar 500 kilogramov in tako ostala najdebelejša Zemljanka.

Debelost
Debelost FOTO: iStockphoto

Susanne Eman trenutno tehta 330 kilogramov, v želji, da bi dosegla zastavljeno težo 730 kilogramov in s tem veljala za najdebelejšo žensko na svetu, pa dnevno poje kar 20 tisoč kalorij. ''Glede na to, kako hitro se trenutno redim, bi morala 730 kilogramov doseči do svojega 41. ali 42. leta,'' pravi 32-letna Američanka, ki se po večjih opravkih, med katere sodi tudi nakupovanje ogromnih količin hrane, odpravi kar z električnim skuterjem. Suzanne tako v trgovini z živili, ki jo obišče le enkrat mesečno in si takrat naredi vse potrebne zaloge, porabi kar osem ur ter napolni kar šest nakupovalnih vozičkov. Pri nakupu ji običajno pomagata 16-letni sin Gabriel in štiri leta mlajši Brendin.

Tehtnica
Tehtnica FOTO: iStockphoto

Mnogi se sprašujejo, ali je sploh mogoče tehtati 730 kilogramov in preživeti, kajti takšna drastična debelost s seboj prinese številne težave in nevarnosti. To v resnici zanima tudi Susanne, ki je kljub vsemu pripravljena tvegati. ''Res bi rada izvedela, ali je v človeški moči doseči takšno velikansko težo,'' pravi Američanka iz Arizone, ki pa globoko v sebi verjame, da se bo vse dobro izteklo in da je zdravje ne bo izdalo. ''Težja kot sem, boljše se počutim. Počutim se bolj samozavestno in zapeljivo. Zakaj ne bi torej preizkusila, kje so moje meje, in videla, kako debela lahko postanem, ne da bi pri tem ogrozila svoje zdravje?'' Suzanne še pravi, da – kolikor se le da – skrbi za svoje zdravje. Čeprav zaradi debelosti težko hodi in nima službe, pravi, da pridno dela preproste vaje in redno hodi na zdravniške preglede. ''Enkrat tedensko si merim krvni tlak, vsak dan po telovadbi pa si preverim tudi vse druge vitalne znake,'' pojasnjuje. ''S posebnim merilcem preverim raven kisika v krvi, preverjam pa tudi raven sladkorja v krvi, tako kot to počnejo diabetiki. Če je katera koli od teh številk višja, kot bi morala biti, se takoj obrnem na svojega zdravnika in ga prosim za nasvet.''

Pa vendar jo zdravniki nenehno opozarjajo, da je njeno početje nevarno in da jo lahko celo stane življenja. ''Igra rusko ruleto s svojim življenjem,'' pravi dr. Patrick Flite. ''Obstajajo dokumentirani zapleti, ki jih s seboj prinaša morbidna debelost. Tako ne bi nikoli nikogar spodbujal pri čem takšnem, kar počne Suzanne.'' Očitno se morebitnih nevarnosti kljub vsemu zaveda tudi Suzanne, ki svoja sinova hrani s povsem drugačno hrano kot sebe, saj noče, da bi šla po njenih stopinjah. A hkrati ju hoče v isti sapi podučiti, da smo ljudje drugačni, da imamo različne interese in da je treba vsakega sprejemati takšnega, kot je, ter spoštovati njegove želje. ''Rada bi dosegla, da se znebimo stigme, da je biti debel slabo. In rada bi opomnila vse druge debele ljudi, da ni z njimi nič narobe,'' pravi Suzzane in dodaja, da bo še naprej vztrajala pri svojem cilju, ki se zdi številnim nespameten in nevaren.

Kaj pa vi mislite o Suzanninem početju? Pridružite se nam na naši Facebook strani in nam zaupajte svoje mnenje. To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587