Vizita.si
Lorraine je tehtala skoraj 200 kilogramov, kar je močno načelo njeno samozavest.

Novice

''Tehtala sem skoraj 200 kilogramov!''

E. D.
20. 03. 2011 20.55
0

Lorraine je bila že od nekdaj nekoliko debelušna, a kot najstnica se je tolažila, da bodo maščobne blazinice izginile, ko bo odrasla. A namesto da bi kilogrami izginjali, jih je tehtnica kazala vedno več. Na koncu kar 175, kar je močno načelo Lorrainino samozavest.

Lorraine je tehtala skoraj 200 kilogramov, kar je močno načelo njeno samozavest.
Lorraine je tehtala skoraj 200 kilogramov, kar je močno načelo njeno samozavest.FOTO: iStockphoto
38-letna Lorraine Balcombe je bila debelušen otrok, a ves čas je tolažila samo sebe, da bodo kilogrami in maščobne blazinice izginili sami od sebe, ko bo enkrat odrasla. A namesto da bi bila Lorraine vedno bolj vitka, je tehtnica kazala vedno več kilogramov. Tako sta njena starša, ko je bila še najstnica, najela celo strokovnjaka za prehrano, da bi ji pomagal shujšati, in jo spodbujala k športnim aktivnostim. A zaman, Lorraine je bila vedno debelejša, vse skupaj pa se je samo še poslabšalo, ko ji je umrla mama. Svojo žalost je utapljala v hrani. Tako je pri 20 letih dosegla že 127 kilogramov, a naslednja leta je tehtnica kazala še več. Lorraine se je namreč poročila in dvakrat zanosila, vmes pa je hudo zbolel tudi njen mož. Zaradi skrbi in številnih obveznosti – skrbeti je namreč morala za dva majhna otroka in bolnega moža, vodila je tudi družinski pub – je spet posegala po hrani. Tako je zaradi velikih količin hitre hrane in sladkarij poskočila na kar 175 kilogramov. ''Jedla sem tri velike obroke dan, a vmes sem si privoščila številne redilne prigrizke, na primer čokolade, čips, piškote, sendviče,'' pove Lorraine, ki zaradi veliko dela tudi časa za telovadbo ni imela.
Lorraine je uspela shujšati že 76 kilogramov.
Lorraine je uspela shujšati že 76 kilogramov. FOTO: iStockphoto

Zaradi debelosti se je začela počutiti neprijetno v svoji koži. Njena samozavest je bila vedno nižja, med ljudi ni hotela več hoditi. ''Tako sram me je bilo, da otok nisem hotela peljati na igrišče, trpeti pa je začelo tudi moje delo,'' pove. Lorraine je sicer večkrat poskušala shujšati, a se je vsak poskus diete izjalovil. Ko je z eno od diet v preteklosti celo shujšala 45 kilogramov, pa jo je začelo izdajati srce in pristala je v bolnišnici. Takrat je morala pustiti delo v pubu in je začela od doma voditi spletno prodajalno. Ker je morala mirovati, je vso izgubljeno težo dobila nazaj.

Potem pa se je na lepem odločila, da tako ne more več živeti, in se prijavila na brezplačno operacijo zmanjšanja želodca. Po posvetu z osebnim zdravnikom, dietetikom in še nekaj drugimi zdravniki, ki so ocenili, da je primerna kandidatka za poseg, je tako le prišla do operacije, za katero je bila prepričana, da ji bo pomagala spet pridobiti nadzor nad lastnim telesom. In za tem, ko so ji operativno zmanjšali želodec, je Lorraine res uspelo shujšati. Ker njen želodec ni mogel sprejeti več kot 30 mililitrov vsebine (povprečen želodec lahko sprejme liter in pol vsebine), je začela hitro izgubljati odvečne kilograme. Tako danes tehta kar 76 kilogramov manj, torej 99 kilogramov, in se odlično počuti v svoji koži. Je veliko manj in veliko bolj zdravo kot prej. ''Poleg tega zdaj tudi redno hodim na telovadbo, štirikrat tedensko pa tudi na plavanje. Moja družina je zelo ponosna name,'' pove Lorraine in dodaja: ''Izgubila sem že 76 kilogramov, spet postala samozavestna in si ustvarila uspešen posel.''

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587