Vizita.si
image (28)

Novice

Igralec med snemanjem doživel tri kapi

L.E.
05. 10. 2011 13.12
8

Tudi Herkules ima lahko očitno težave z zdravjem. Postavni igralec Kevin Sorbo, ki ga je na malih zaslonih utelešal kar pet let, je namreč v tem času doživel in preživel kar tri kapi.

Igralec Kevin Sorbo je najbolj znan po svoji naslovni vlogi v televizijski seriji Herkules. Dolga leta je bil simbol moči in neuničljivosti, njegovi oboževalci pa si verjetno niso mogli niti predstavljati, da je tako postaven moški v tem času doživel kar tri kapi.

Sorbo je svojo skrivnost skrival kar 15 let, kapi je namreč doživel, medtem ko je promoviral svojo vlogo slavnega grškega mitološkega junaka, ki je uspešno prestal mnoge na videz tudi nemogoče preizkušnje.

Njegove težave z zdravjem so se začele poleti leta 1997, ko je bil že dve leti zvezda priljubljene televizijske serije Herkules. Medtem ko je bil na promocijski turneji, je nenadoma v svoji levi roki začutil bolečino in zbadanje, včasih pa ga je tudi zmrazilo. Obiskal je nekaj zdravnikov, ki pa niso verjeli, da so njegove težave resne.

Sorbo se ni več zmenil za bolečine, dokler ga ni med redno telovadbo nekega dne v levi roki zabolelo veliko močneje kot po navadi. Potem ko je obiskal kiropraktika, pa je na poti domov občutil še omotičnost, njegov vid pa je bil zamegljen. Naslednje jutro je komaj hodil, njegov govor pa je bil čedalje bolj nerazločen. Končno so ga odpeljali v bolnišnico.

Tu pa je zvedel šokantno novico. Zdavniki so odkrili, da je imel v žili ob ramenu anevrizem, zaradi česar kri ni mogla nemoteno teči po njegovi roki. "Povedali so mi, da zaradi anevrizma v moji krvi že nekaj časa nastajajo strdki. V moji roki je bilo čedalje več ovir, zaradi česar me je v njej zbadalo, moji prsti pa so bili hladni, včasih pa jih celo nisem čutil.“

Ker je bil vedno tako aktiven in močan, je imel televizijski Herkules nemalo težav z zdravljenjem. "Zdelo se mi je, da sem se čez noč spremenil iz mladostnega ter brezskrbnega športnika v nekoga, ki se je moral, da bi prišel do stranišča, opirati na vso pohištvo, ki je bilo na poti,“ opisuje. "Preživel sem dve leti pekla, preden sem postal spet jaz sam. Bil sem depresiven in razočaran, zaradi tega pa sem bil tudi nestrpen do svojih bližnjih. Nenadoma sem namreč ugotovil, da nisem Herkules, temveč samo navaden človek.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587