Vizita.si
Ben in Angela sta bila sprva šokirana, ko sta zagledala svojo svetlopolto hčerko. (simbolična fotografija)

Novice

Temnopoltemu paru se je rodila bela hči

E. D.
20. 07. 2010 10.33
5

Ko sta Ben in Angela prvič videla svojo hčer Nmachi, se ji nista mogla načuditi. Imela je namreč povsem belo polt, svetle lase in nebeško modre oči. Začudena sta bila, saj oba prihajata iz Nigerije in sta popolnoma temnopolta.

Ben in Angela sta bila sprva šokirana, ko sta zagledala svojo svetlopolto hčerko. (simbolična fotografija)
Ben in Angela sta bila sprva šokirana, ko sta zagledala svojo svetlopolto hčerko. (simbolična fotografija)FOTO: iStockphoto
44-letni Ben in 35-letna Angela Ihegboro, po rodu Nigerijca, sta nestrpno čakala rojstvo svojega tretjega otroka. Ko je končno napočil dan D in ko sta svojo novorojenko prvič dobila v naročje, pa se ji kar nista mogla načuditi. Njuna deklica, ki sta jo poimenovala Nmachi, ima namreč snežno belo polt, svetle lase in nebeško modre oči.
Starša pravita, da je mala Nmachi njun mali čudež. (simbolična fotografija)
Starša pravita, da je mala Nmachi njun mali čudež. (simbolična fotografija) FOTO: iStockphoto

''Po porodu sva bila oba kar nekoliko v šoku. Sedela sva na postelji in jo opazovala. Ženo sem v šali celo vprašal, ali je prepričana, da je otrok moj,'' se spominja Ben. ''No, ko sva prišla domov iz porodnišnice in Nmachi položila k starejšemu bratcu in sestrici, pa ni bilo nobenega dvoma več, saj so si tako zelo podobni.''

Kljub vsemu primer male Nmachi zdaj preučujejo številni genetiki in ugotavljajo, kako je mogoče, da se popolnoma temnopoltima staršema, ki v sebi ne nosita niti enega belega gena, rodi popolnoma belopolta hči. Medtem ko so nekateri celo pomislili, da bi lahko bila deklica albin, kar bi pomenilo, da bi ji zaradi redke genske bolezni, ki lahko prizadene vse rase, primanjkovalo melanina, ki daje barvo koži, lasem in očem, pa so zdravniki v londonski bolnišnici, kjer je Angela deklico rodila, to možnost izključili. Profesor Bryan Sykes, ki se na oxfordski univerzi ukvarja z genetiko, pa pravi, da so verjetno neki davni predniki Bena in Angele v sebi nosili belopolte gene, ki pa so potem potihnili in preskočili številne generacije ter se zdaj znova aktivirali šele pri mali Nmachi. ''Ta primer je res poseben. Celo belopolti otroci s svetlimi lasmi nimajo tako intenzivne svetle barve las, kot jo je že takoj ob rojstvu imela Nmachi,'' pove profesor Sykes. Ne glede na vse pa sta Ben in Angela vesela, da je deklica zdrava in da je z njo vse v redu. Svoji belopolti hčerkici pravita kar čudež.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587