Vizita.si
Test, ki bo na prodajnih policah že čez tri leta, bo ženski napovedal, kdaj bo stopila v menopavzo.

Novice

Test, ki pove, kdaj je prepozno za otroke

K.B.
28. 06. 2010 15.06
0

Ker se ženske za otroke odločajo pozneje kot včasih, je napredek na tem področju še kako pomemben. Tako so strokovnjaki izumili test, ki ženski že pri 20 letih pove, koliko časa ima, da si ustvari družino.

Test, ki bo na prodajnih policah že čez tri leta, bo ženski napovedal, kdaj bo stopila v menopavzo.
Test, ki bo na prodajnih policah že čez tri leta, bo ženski napovedal, kdaj bo stopila v menopavzo.FOTO: iStockphoto

Test, ki bo na prodajnih policah že čez tri leta, bo ženski napovedal, kdaj bo stopila v menopavzo. Kar pomeni, da bo vedela, do kdaj si mora ustvariti družino ali pa bo svoja jajčeca zamrznila in jih shranila za kasneje. ''Moderne ženske se za družino odločajo pozno. Predvsem si najprej želijo dokončati šolo, dobiti službo in izkoristiti dobre priložnosti, nato pa se odločijo za družino. A žal je včasih takrat že prepozno,'' pravi izumitelj testa dr. Fahimed Ramezani Tehrani, ki se vsak dan srečuje z ženskami, ki ga sprašujejo, do kdaj lahko počakajo z družino.

Vsi dosedanji poizkusi so pokazali, da je test zanesljiv in da so njegovi izračuni dokaj natančni. Zmoti se namreč le za štiri mesece. Če bodo naslednji testi pokazali, da je popolnoma učinkovit, bi lahko kmalu postal dostopen v vsaki domači lekarni. Sicer pa so test številni zdravniki pozdravili z navdušenjem, saj ga enačijo z odkritjem kontracepcije. ''Kontracepcija je ženskam dala možnost, da nimajo otrok, ta metoda pa jim bo omogočila, da bodo natanko vedele, do kdaj se morajo odločiti za družino,'' pravi dr. Dagan Wells z oxfordske univerze.

Predvsem se težave pojavijo, ko se pri ženskah pojavi prezgodnja menopavza, na primer pri 30 ali zgodnjih 40 letih, in mislijo, da bodo lahko imele otroke. Prav zato strokovnjaki za plodnost opozarjajo, da ni dobro predolgo zavlačevati z načrtovanjem družine, in dodajajo, da je skrajna meja za odločitev zanjo pet let pred nastopom menopavze.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587