Vizita.si
image (28)

Novice

Živi s pretresljivimi posledicami

S.P.
09. 07. 2013 09.51
40

Danes 30-letna Helen Gillespie se je tako bala staranja, da je v želji, da bi zavlačevala s puberteto, zašla v anoreksijo. V nekaj letih se je izstradala do pičlih 28 kilogramov, njeno telo pa je zato danes videti kot telo krhke starke. Preberite si njeno tragično zgodbo.

Telo 30-letne Helen Gillespie, ki se že vse od 10 leta starosti bori z anoreksijo, je danes videti kot telo starejše ženske. Nikoli ji niso začele rasti prsi, nikoli ni imela fanta in nikoli se ni osamosvojila. Ko je bila otrok, se je namreč tako bala odraščanja ter vseh sprememb, ki jih to prinaša s seboj, da je začela drastično hujšati in omejevati količino ter energijsko vrednost hrane. “Želela sem za kar najdlje odložiti obdobje pubertete,“ je svojo grozovito zgodbo podelila z DailyMailom. “Ironično je to, da sem si želela za vedno ostati otrok, spremenila pa sem se v ravno nasprotno – krhko starko. Moje kosti se lahko zdrobijo celo med tekom.“ Če se njeno zdravstveno stanje ne bo kmalu izboljšalo, ji zdravniki napovedujejo le še manj kot desetletje življenja.

Izstradala se je do pičlih 28 kilogramov

Helen, ki danes tehta 38 kilogramov, je s strogo dieto začela pri 10 letih. “Stradanje sem vzela tako resno, da sem jedla le, kadar sem bila nekaj minut od tega, da bi od lakote izgubila zavest. Do 15. leta sem tako tehtala pičlih 28 kilogramov, od smrti pa me je v nekem trenutku ločilo manj kot 24 ur.“ Več mesecev se je zdravila v bolnišnici, a je takoj po prihodu domov nadaljevala s starimi prehranjevalnimi navadami. Dokler ni znova izgubila dovolj teže, da je za preživetje potrebovala zdravniško pomoč. Ta začaran krog se zdaj ponavlja že dolgi 2 desetletji.

S hrano je začela nadzorovati svoje življenje

Kot pravi, so bila povod za njene težave previsoka pričakovanja staršev, ki sta si želela, da bi postala priznana umetnica. “Želela sta, da čimprej odrastem, se osamosvojim ter uspem, jaz pa sem še vedno želela živeti to brezskrbno otroško življenje. In medtem, ko sta me onadva potiskala naprej, sem jaz našla način, kako pretentati svoje telo. Poskrbela sem, da se ni imelo od česa razvijati. Moja teža je bila edino, kar sem lahko nadzorovala. Zdelo se mi je, da imam velik talent, ki so mi ga zavidale vse prijateljice, zato sem svoje početje še okrepila.“ Živeti je začela v namišljenem svetu. “Obkrožila sem se z idejo, da živim v Deželi Nikoli, tako kot Peter Pan in njegovi izgubljeni fantje, ki se niso nikoli postarali. Moje življenje je postalo pravljica.“

Grozovite posledice jo bodo spremljale do konca življenja

Prvo menstruacijo je dobila pri 26 in ker se njene prsi nikoli niso začele razvijati, mora danes nositi posebno protezo, ustvarjeno za pacientke, ki so prestale mastektomijo (kirurško odstranitev prsi). “Moje telo se nikoli ne bo popolnoma razvilo. Ostala mi bo otroška postava, ki pa je pod oblačili precej bolj podobna postavi 80-letne ženske.“ Želi si, da bi nekoč ravnala drugače. “Danes bi se rada počutila ženstveno, rada bi se poročila ter imela otroke, a se zavedam, da se to verjetno nikoli ne bo zgodilo. Zamudila bom vse, kar nam življenje lepega ponuja, in to bom za vedno obžalovala.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (40)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602