Vizita.si
Inga se je namesto za rekonstrukcijo dojk po mastektomiji odločila za tetovažo, ki je bila načrtovana tako, da je skrila vse brazgotine.

Novice

To je fotografija, ki so jo večkrat prepovedali

L.E.
20. 02. 2013 14.21
14

Priljubljeno družbeno omrežje je fotografijo potetovirane ženske večkrat vedno znova izbrisalo. Toda njeni zagovorniki trdijo, da je njena sporna tetovaža samo način, kako rakavim bolnicam pomagati do boljšega počutja.

Inga se je namesto za rekonstrukcijo dojk po mastektomiji odločila za tetovažo, ki je bila načrtovana tako, da je skrila vse brazgotine.
Inga se je namesto za rekonstrukcijo dojk po mastektomiji odločila za tetovažo, ki je bila načrtovana tako, da je skrila vse brazgotine.FOTO: Facebook

Splet je obkrožila fotografija, ki se je zdela družbenemu portalu Facebook tako sporna, da jo je poskušal večkrat umakniti. Prikazuje žensko, ki ima resda razkrit predel, kjer naj bi bile njene prsi, vendar je ta potetoviran, poleg tega njenih prsi ni, saj je Inga Duncan Thornell, ki je fotografirana, prestala mastektomijo.

Inga se je dolgo borila z rakom dojk. Da bi ga zdravniki premagali, pa so ji morali odstraniti obe dojki. Po tem bolečem postopku se večina žensk odloči za njihovo rekonstrukcijo, toda Inga se je po drugi strani odločila, da si bo svojo samopodobo izboljšala na drugače. Svoj prsni koš si je dala poslikati tako, da je tetovaža prekrila njene brazgotine. Po rakavem obolenju dojk ima sicer vsaka ženska pravico, da ji opravijo rekonstrukcijo, ki jo naredijo z vsadki, lastnim tkivom bolnice ali kombinacijo obojega. Toda Inga si ni želela dodatnih kirurških posegov in umetnih vsadkov. Svojo samozavest si je okrepila s tetovažo, ki je nastajala kar dve leti in pol, in sicer je bila Američanka pri mojstrici tetoviranja Tini Bafaro vsako prvo nedeljo v mesecu.

Potem ko je fotografijo končnega izdelka njen mož objavil na svojem blogu, se je začela širiti po spletu in požela veliko zanimanja. “Veliko žensk je imelo izredno pozitiven odziv,“ je povedala Inga. “Umetnost jim je pomagala, da so spet sprejele svoje telo in se sprijaznile z brazgotinami.“ Inga ni edina, ki se je po mastektomiji odločila svojo samopodobo izboljšati na ta malo manj tradicionalen način. Vinnie Myers je mojstrica tetoviranja, ki se je skorajda specializirala za to, da ženskam, ki so prestale kirurško odstranitev, slika bradavice. Morda se zdi takšen poseg zelo površen, še posebej, če pomislimo, da se zanj odločijo ženske, ki so ravno premagale smrt, pripoveduje. Toda prav v tem trenutku si pravzaprav želijo, da bi se počutile bolj ženstvene in privlačne. Njen talent jim predstavlja nekakšno uteho.

Zaradi vsega tega je bil mojster tetoviranja, ki je fotografijo Inge Duncan Thornell delil na svoji Facebook strani, šokiran, ko je družbeno omrežje to večkrat izbrisalo. Zaradi tega jim je pisal, za povrh je vse, ki mu sledijo, prosil, da fotografijo delijo še sami. To se je res zgodilo in na družbenem omrežju je bilo zaradi prepovedi ogorčenih čedalje več ljudi. To pa je pomenilo, da se je Facebook uklonil in nedavno izjavil, da te fotografije ne bo več brisal.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587