Vizita.si
image (28)

Novice

Zgodila se je huda prometna nesreča - nato pa neverjeten čudež!

L.E.
11. 05. 2016 08.07
0

Ko je bila stara samo 27 let, je doživela prezgodnjo menopavzo. Sprijazniti se je morala, da ne bo imela otrok. Nato pa se je zgodil čudež. Šest let kasneje je preživela hudo prometno nesrečo. Spet se je morala naučiti hoditi, pisati, govoriti. Je pa njeno telo tudi spet začelo proizvajati hormone, zaradi katerih je lahko zanosila.

 

Danes je Kate Mansbridge stara 43 let in ima zdravo šestletno hčerko Ruby. Ko je bila stara samo 27, si ni mislila, da bo kdaj lahko mati. Takrat se je morala sprijazniti s tem, da je njeno telo vstopilo v menopavzo mnogo prezgodaj. Samo šest let kasneje je imela tako hudo prometno nesrečo, da so vsi prisotni najprej mislili, da je zagotovo sploh ni preživela. A ostala je živa, čeprav s hudimi poškodbami. Zgodil pa se je tudi čudež. Poškodba možganov je sprožila ponovno proizvajanje reproduktivnih hormonov. In tri leta kasneje je lahko zanosila po povsem naravni poti.

Čeprav je nesreča ena najhujših stvari, ki so se mi zgodile, je po drugi strani tudi ena najlepših. Vedno sem si želela otroka.

Ko je bila stara 33, je imela res srečo, da je preživela, potem ko jo je med kolesarjenjem zadel avto. "Spomnim se, kako sem prav pomislila, da me bo zadel in da bo bolelo," pripoveduje. "Spomnim se, da sem poletela v zrak in potem pristala na tleh in se borila, da bi zajela sapo. Toliko sem zbrala moči, da sem zavpila: to je bolelo. Do tistega trenutka so vsi mislili, da me je voznik zagotovo zadel do smrti, saj sem bila v tako hudem stanju." Zlomila si je obe nogi in medenico, obe rami in ključnico. Zaradi poškodbe možganov je doživela kap. Dvanajst ur so jo operirali trije kirurgi. Vsak je operiral drug del telesa. Med drugim je bilo zaradi kapi treba operirati možgane. Zbudila se ni tri dni. Potem pa šest tednov ni smela vstati s postelje. Ko se je smela prvič postaviti na noge, je jokala od sreče, čeprav je morala uporabiti bergle. Sledilo je ogromno fizioterapije pa tudi terapije, s katero se je spet naučila govoriti in pisati. Še danes se redno srečuje z različnimi terapevti.

Nesreča je imela dobro stran

Ampak nesreča je imela tudi svojo dobro stran. Zgodil se je namreč čudež. Dva meseca po nesreči se je njena menstruacija spet čudežno pojavila. Doživela je kap, a po drugi strani je udarec pri možganih očitno spodbudil delovanje dela, ki je odgovoren za proizvajanje reproduktivnih hormonov. To lahko označimo za čudež, pravijo zdravniki. Pri Kate je drugače prišlo tudi do tega, da je, ko se je zbudila, govorila z drugim angleškim naglasom, spet pa se spomni tudi francoščine, ki jo je po srednji šoli pozabila. Možgani so res neverjeten in zapleten organ. "Čeprav je nesreča ena najhujših stvari, ki so se mi zgodile," pravi Kate. "Je po drugi strani tudi ena najlepših. Vedno sem si želela otroka. Ampak ko so mi pri 27. letih zdravniki povedali, da materinstva ne bom izkusila, me je to sicer prizadelo, a sem se s tem tudi sprijaznila. Nisem čutila, da mi nekaj prav manjka, sem si pa otroka želela. Ko sem dobila menstruacijo, je bilo to zame res neverjetno. Ko sem to povedala zdravnici mi je dejala, da še ni imela takega primera, da pa je slišala, da se kaj takega lahko zgodi. Moje telo se je na nek način samo obnovilo." Tri leta po nesreči je zanosila povsem naravno. Je pa zaradi poškodb morala Ruby roditi s carskim rezom. "Materinstvo je zame res dragoceno darilo," zaključuje. "Čeprav je včasih utrujajoče in frustrirajoče, ga zelo cenim, saj ga skoraj ne bi doživela." Res lepo, da se na svetu lahko zgodijo tudi čudeži.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587