Vizita.si
Simone pred in po izgubi teže. Na sredini fotografija, na kateri odvečno kožo, ki ji je ostala, skriva. Na desni jo je pogumno pokazala, da bi utišala zlobne jezike.

Novice

Pokazala, kako je res videti izguba 86 kilogramov

L.E.
31. 07. 2015 08.14
25

Potem ko je 24-letna Novozelandčanka uspela v 11 mesecih izgubiti kar polovico svoje teže, je bila na fotografijah videti tako dobro, da so jo mnogi obtožili, da je prevarantka. Da bi dokazala nasprotno, je objavila fotografijo odvečne kože.

Simone pred in po izgubi teže. Na sredini fotografija, na kateri odvečno kožo, ki ji je ostala, skriva. Na desni jo je pogumno pokazala, da bi utišala zlobne jezike.
Simone pred in po izgubi teže. Na sredini fotografija, na kateri odvečno kožo, ki ji je ostala, skriva. Na desni jo je pogumno pokazala, da bi utišala zlobne jezike.FOTO: Facebook
24-letna Simone Pretscherer iz Aucklanda v Novi Zelandiji je na svojem Facebooku objavila, kako je res videti, ko nekdo s 169 kilogramov shujša na 83. Ker ji je to uspelo v samo 11 mesecih, so jo mnogi obtožili, da je prevarantka. Ona pravi: "Samo dobro znam skriti odvečno kožo."

Recept za izgubo toliko kilogramov: zdrava hrana in ...
Recept za izgubo toliko kilogramov: zdrava hrana in ...FOTO: Facebook
"Ko sem se morala spopasti z odzivi, da lažem, sem bila zelo žalostna," pripoveduje. "Ker mi je bilo težko svojo izkušnjo deliti javno, ampak za to sem se odločila, ker sem bila prepričana, da lahko nekomu predstavlja motivacijo. Je dokaz, da je mogoče. Počutim se mnogo bolje, a po takšni izgubi teže seveda ostane odvečna koža. Ki pa jo skrivam, zato jo zlobni jeziki na spletu pač ne vidijo in me obtožujejo, da je moj uspeh nerealen."

Kako ji je uspelo?

Sedaj zbira denar, da bi odšla na operacijo odstranjevanja odvečne kože. Zbrati mora 14 tisočakov. O svojem hujšanju pa pove tole: "Vedno sem se izgovarjala, da imam preveč dela, da bi lahko zdravo jedla in telovadila. V resnici sem bila samo lena. Prav spomnim se, kdaj sem se odločila to spremeniti – 29. avgust je bil. Vedno me je motila moja teža, ko sem se pogledala v ogledalo, sem bila slabe volje. Spoznala sem, da moram nekaj spremeniti, ko sem začela s težavo opravljati že najbolj enostavne naloge: recimo to, da sem odnesla smeti, kar pri mojih letih res ne bi smelo biti težko."

Iz prehrane je izločila vso procesirano hrano in zmanjšala velikost obrokov. Še vedno si je privoščila čokolado, spremenilo se je to, da je povečini na svoj krožnik položila zdrava živila. In da je začela redno telovaditi. "Ko sem se odločila, da spremenim svoj življenski stil, naenkrat nisem imela več težav s tem, da ne bi našla časa. In ko sem začela jesti bolj zdravo in telovaditi, so se začeli kilogrami topiti." Ni se vedno lahko držati novih pravil,doda, a lepša postava in boljše počutje vse odtehtata.

... redna telovadba.
... redna telovadba.FOTO: Facebook
Jutranji smoothie.
Jutranji smoothie.FOTO: Facebook
Zdrav zajtrk.
Zdrav zajtrk.FOTO: Facebook
"Vedno sem se izgovarjala, da imam preveč dela, da bi lahko zdravo jedla in telovadila," pove. "V resnici sem bila samo lena."
"Vedno sem se izgovarjala, da imam preveč dela, da bi lahko zdravo jedla in telovadila," pove. "V resnici sem bila samo lena."FOTO: Facebook
Povsem je spremenila svoj življenjski slog.
Povsem je spremenila svoj življenjski slog.FOTO: Facebook

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 631