Vizita.si
image (28)

Novice

Zakaj je ta sprememba dvignila toliko prahu?

S.P.
24. 05. 2013 15.27
6

Medije so znova preplavile fotografije vidno izčrpane Sharni Vinson, katere postava je iz meseca v mesec vitkejša, hkrati pa tudi vse bolj koščena. Ali je mogoče, da je padla v kremplje nevarnih motenj hranjenja?

Pričakovati je bilo, da bodo v tem tednu naslovnice rumenih revij polnile fotografije nedavno razpadlega para, avstralske igralke in manekenke Sharni Vinson ter zvezde filmske uspešnice Somrak Kellana Lutza, saj sta se v petek po 18 mesecih ljubezenske zveze nepričakovano razšla. A so že od torka vse oči uprte izključno vanjo. Med krajšim oddihom na obali Malibuja v Kaliforniji, kjer si je želela zbistriti glavo, so jo ujeli paparaci, ki pa so medijem posredovali šokantne posnetke njene vse vitkejše postave.

Se je res zapletla v začaran krog motenj hranjenja?

Zvezdnica nas iz meseca v mesec preseneča z vse bolj koščenim telesom, ki je že popolno nasprotje tega, kar smo imeli priložnost videti v plesnem filmskem prvencu Step Up 3D, na snemanju katerega se je parček tudi spoznal. "V filmu je že bila vitka, a je bila videti vsaj zdrava. Zdaj pa se zdi, kot da se po mestu sprehaja okostnjak. Njena izbočena rebra, preščipnjen pas in shiran obraz so sila skrb vzbujajoči," je opazil Daily Mail. "Upajmo, da ne živi samo od vode, ki jo nosi v rokah, ter da nima kakšne anoreksije ali bulimije."

Zaradi motenj hranjenja se lahko pojavijo številne resne zdravstvene težave, ki lahko vodijo celo v smrt, zato se v dobro bolne osebe že ob prvih znakih, ki bi utegnili svariti pred nevarnostjo, obrnite na strokovnjake za motnje hranjenja, psihologe in psihoterapevte, ki bodo znali takšni osebi primerno pomagati. Nekateri prvi znaki za alarm so tako na primer nenehno ukvarjanje s težo, postavo, hrano, jouli in dietami, pretirano in negativno posvečanje pozornosti zunanjemu videzu, pretiran in strog režim telesne vadbe ter izogibanje hrani in dogodkom, povezanim s hrano.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602