Vizita.si
image (28)

Novice

To pa je ljubezen!

Ni.J.
18. 05. 2012 09.07
49

Danes že leto dni star Christian se je rodil z izjemno hudo obliko shize, zato je njegov obrazek močno deformiran. A vendar ga njegovi starši neskončno ljubijo in s ponosom kažejo celemu svetu.

Lacey Buchanan je ljubeča mamica dečka z deformiranim obrazom. Čeprav se mnogi po ulici obračajo za njo in malim Christianom, je sama ponosna nanj. Na YouTube je naložila celo kratek filmček, v katerem je razkrila svoje stiske, vključno z norčevanjem, s katerim se dnevno sooča Christian.

Sedemminutni videoposnetek je hitro osvojil srca mnogih, v kratkem času pa si ga je ogledalo več kot milijon ljudi. Lacey v njem z napisi na lističih pripoveduje zgodbo, kako je pri 15 letih spoznala Christianovega očeta in se v trenutku zaljubila vanj. Šest let pozneje sta se s Chrisom poročila, ko je bila stara 23 let, pa je zanosila. “Bili smo tako navdušeni,“ je zapisala.

Ko so ji v 18. tednu nosečnosti opravljali ultrazvok, je izvedela, da v sebi nosi fantka in s Chrisom sta bila presrečna. Le teden pozneje pa sta prejela nove novice – tokrat prav nič vesele. Zdravniki so jima povedali, da je s plodom nekaj hudo narobe. Lacey in Chrisa je novica potrla. Bolj kot se je otrok v maternici razvijal, bolj so bili zdravniki skeptični glede njegovega stanja, Lacey pa so opozorili, da obstaja kar 85 odstotkov možnosti, da bo splavila. Kakor koli že, sta se Buchananova odločila, da bosta otroka obdržala in ga imela neskončno rada, ne glede na vse.

Christian se je rodil 18. februarja 2011 v bolnišnici Vanderbilt Medical Center. Lacey in Chris sta se bala, da bosta domov odšla brez otroka, k sreči pa je mali Christian preživel porod. Veselje ob rojstvu pa ni trajalo dolgo, kajti Christianovo stanje je bilo še veliko slabše, kakor so sprva predvidevali zdravniki. Rodil se je namreč s hudo obliko shize, prirojeno obliko nepravilnosti, ki se kaže z razcepom ustnice (zajčja ustnica) ali razcepom neba (volčje žrelo). Christian je imel obe napaki in ust sploh ni mogel zapreti. Še huje pa je bilo, ker je bila shiza tako huda, da se Christianu sploh niso razvile oči in sta bili njegovi očesni jamici prazni. Oblika shize žrela, s katero se je rodil Christian, lahko prizadene različna področja obraza, kot na primer usta, nos, oči in čeljust, za njo pa trpi le okoli 50 ljudi na svetu.

Soočanje s kritikami

Najin otrok se je rodil slep. Srce se nama je trgalo ob tem,“ je napisala Lacey. Štiri dni po porodu je Christian prestal svojo prvo operacijo, med katero so mu popravili zajčjo ustnico. Zatem je bil kar štiri tedne hospitaliziran na neonatalnem oddelku za intenzivno nego.

Lacey in Chris sprva nista vedela, kako vzgajati slepega otroka, saj s tem nista imela izkušenj. Lacey pri tem odkrito priznava, da jima je bilo izjemno težko, ko je Christian lahko zapustil bolnišnico. Z možem sta se morala spopadati z neprijaznimi pogledi in opazkami neznancev, nekateri pa so šli celo tako daleč, da so z grdim tonom spraševali, kaj je narobe z njunim otrokom in jima očitali, da sta grozljiva in slaba človeka, ker se nista odločila za splav. “Kamor koli smo šli, so ljudje buljili v nas in s prstom kazali na Christiana.“ A vendar je bil prav Christian tisti, ki je zmagal nad kritikami. Začel se je smejati in igrati in ko so mimoidoči buljili vanj, se jim je začel smehljati. To jih je raznežilo in zlobni komentarji so kmalu postali preteklost. Ljudje so začeli iskati Lacey na Facebooku in začeli sklepati prijateljstva z njo.

Prekrasen deček

Vsakdo, ki spozna Christiana, se kmalu zaljubi vanj,“ pravi Lacey in dodaja: “Očitajoči pogledi in opazke me sploh ne motijo več. Vem, da sem naredila prav, da se nisem odločila za splav, saj je Christian pravi čudež in ljubezen mojega življenja.“

Na koncu videoposnetka Lacey drži Christiana z obrazom proti kameri in ga poljubi ter s ponosom pokaže celemu svetu. Za videoposnetek jo je navdušila ženska po imenu Lizzie, ki ima težave s pridobivanjem telesne teže, saj se nikakor ne more zrediti. Lizzie mora tako jesti vsakih 15 minut, kljub temu pa je videti koščena, zaradi česar mnogi domnevajo, da je anoreksična. “Razumem, kako je, če si videti drugačen,“ je še na enega od kartonov zapisala Lacey. “Čeprav pogledi niso uperjeni vame, ne bolijo nič manj, kot če bi bili, saj so uperjeni v mojega otroka.

Z objavo videa, ki si ga je samo v prvem dnevu objave ogledalo kar 20 tisoč ljudi, je Lacey požela velik uspeh. Deležna je bila ogromnega odziva ljudi, kar jo je presenetilo. Od takrat je njen elektronski nabiralnik zapolnjen z dobronamernimi sporočili in na Facebooku neprestano dobiva nove prošnje za prijateljstvo od neznancev, ki jih je ganila Christianova zgodba. “Vsi so pozitivni in mi pravijo, kako lep otrok je Christian. Nad odzivom nad videoposnetkom sem navdušena,“ pravi in se zahvaljuje vsem, ki njo in njeno družino podpirajo na njihovi poti.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (49)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587