To pa je ponižanje!
NOVICE

To pa je ponižanje!

22.04.2012, 7:21
27

Pred dvema letoma je bila 41-letna Valižanka tako obilna, da so ji morali njeni trije otroci pomagati pri zavezovanju čevljev in jo morali celo pospremiti na stranišče. Danes ima 60 kilogramov manj in se prvič v življenju veseli prihodnosti.

Počutila se je nadvse ponižano, ko so ji morali otroci pomagati na stranišče.
Počutila se je nadvse ponižano, ko so ji morali otroci pomagati na stranišče./ FOTO: tiskin.com

"Ko mi je bilo samo pet let, sta se moja starša ločila in takrat so se začele moje težave, ki so se do pred dveh let samo stopnjevale,“ se spominja danes 41-letna Dawn Priceiz Walesa, ki je še pred nedavnim tehtala zaskrbljujočih 160 kilogramov.

Glasujte za POPovega zdravnika leta.

Nisem si mogla sama zavezati čevljev, celo na stranišče nisem mogla. Na srečo imam tako zlate otroke, da so mi vedno priskočili na pomoč.“ Mama treh otrok je bila tako ponižana vsakič, ko jo je eden izmed otrok moral pospremiti na stranišče in ji priskočiti na pomoč pri opravljanju male ali velike potrebe, da je skoraj vsak dan jokala.

Niso izginili le kilogrami, pač pa tudi njene zdravstvene težave.
Niso izginili le kilogrami, pač pa tudi njene zdravstvene težave./ FOTO: tiskin.com

Danes za svojo čezmerno težo krivi starša, oče jo je namreč nenehno zasipal s čokoladami in čipsi, ko ga je med vikendi obiskala. Že kot otroka jo je bilo sram, bila je tarča zlobnih komentarjev vrstnikov, zato se je bolj ali manj držala zase. “Ko pa mi je osebni zdravnik pred dvema letoma rekel, da ne bom videla svojih otrok odrasti, če nemudoma ne spremenim svojih prehranjevalnih navad, sem morala ukrepati,“ pove Dawn. Na dan je namreč pojedla goro sendvičev, jajc s slanino in hitro hrano, ki so ji jo dostavljali na dom, s športom se pa tako ali tako ni nikoli ukvarjala. Nič čudnega torej, da ji je že hoja povzročala nemalo težav, nenehno je bila zadihana, tudi gospodinjskih opravil se je lotila le s težavo.

Ko pa se je po navodilih zdravnika in trdni podpori družine pridružila lokalni skupini za hujšanje in korenito spremenila svoj jedilnik, so kilogrami začeli kar kopneti. “Za zajtrk sem zaužila polnozrnati toast z jajcem, solato za kosilo in testenine za večerjo,“ še pove Dawn. “Če sem začutila željo po sladkem, sem namesto cele velike čokolade pojedla le kakšen košček ali dva.“ Na začetku je šlo malo težje, ko pa se je vpisala še na ure plavanja, je dobila voljo in motivacijo. V dveh letih ji je tako uspelo težo drastično zmanjšati, danes tehta 100 kilogramov in ne namerava odnehati. “Zavedam se, da je moja teža še vedno prevelika, toda ponosna sem nase, saj si nikoli nisem mislila, da mi bo uspelo kaj takega,“ z nasmehom še pove Dawn. “Lahko rečem, da so moje težave z zdravjem preprosto izginile, največ pa mi pomeni, da grem končno lahko sama na stranišče in se veselim prihodnosti s svojimi otroki.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

NOVICE
Ukinitev dopolnilnega zavarovanja: Šabeder in ...
ŠPORT
Dončić v prvi peterki na tekmi vseh zvezd lige NBA
POP IN
Domen Kumer pojasnil, zakaj je po 15 letih ...
TV ODDAJE
V šovu Zvezde plešejo bosta plesala tudi Denis ...
VIZITA.SI
Recepti za razstrupljanje telesa, ki vas bodo ...
OKUSNO.JE
Najpogostejše napake, ki jih delamo pri kuhanju
ZADOVOLJNA.SI
Osebna stilistka svetuje: takšno obleko morate ...
MOSKISVET.COM
Mijo Matić: 'Pri ženskah me plašijo visoka ...
BIBALEZE.SI
'Z dojenčkom ne bi nikoli reševala razmerja'
CEKIN.SI
Ali se lahko odpoveste dodatkom k plači?
DOMINVRT.SI
3 najbolj inteligentne pasme psov
VIZITA.SI
Revma: Kako si lahko pomagamo sami?