Vizita.si
image (28)

Novice

Izgubila 22 kilogramov in se takole izklesala, ne da bi prestopila prag telovadnice!

L.E.
14. 04. 2016 13.51
5

Izgubila je 22 kilogramov in dosegla zelo opazne trebušne mišice, ne da bi enkrat prestopila prag telovadnice. Preberite si žalostno zgodbo danes 31-letne Angležinje. Ter kako je našla pot iz teme, da bi zopet zaživela za svoje otroke.

 

Victoria Szolomolanyi ima za seboj tragično zgodbo. Pred enajstimi leti je nosila dvojčka. Sinova, ki sta že imela imeni – Mason in Tyler. A rodila sta se dva meseca prezgodaj in še isti dan preminila. Victorio je to pahnilo v brezno depresije in začela je tolažbo iskati v hrani. To se je kazalo v odvečnih kilogramih, zaradi katerih so se mnogi v okolici zgražali, ne da bi vedeli, v kakšni stiski je.

31-letnica, ki dela z otroki s posebnimi potrebami, se je zakopala v delo. Tudi v tem je našla uteho. Ti otroci in pa še dva njena – osemletni Torres in šestletna Lexie, ki ju je kasneje rodila, so ji sčasoma vlili moč, da se spopade z žalostjo in spet zaživi. A s čim nadomestiti občutek utehe, ki ji ga je predstavljala hrana? Karte za fitnes si ni mogla privoščiti. Odločila se je, da začne teči sama in telovaditi še doma. Postavila si je tudi otipljiv cilj – čez nekaj mesecev bo pretekla polmaraton.

V osmih mesecih je izgubila 22 kilogramov, pridobila pa je tudi zelo opazne trebušne mišice. Ne da bi stopila v telovadnico. Zunaj je tekla tudi, ko je bilo mrzlo ali deževno. Različne vaje je delala še doma. Vsaj 20 minut bi telovadila štirikrat na teden. Imela je 82 kilogramov, danes pa jih ima 60. In pretekla je tudi tisti polmaraton. 

"Dan, ko sem izgubila dvojčka, mi je življenje spremenil za vedno," pripoveduje. "Moje partnerstvo se je zaradi tega sčasoma skrhalo. Tri tedne po smrti otrok sem šla v službo, ker sem vedela, da mi bo to vsaj malo preusmerilo pozornost. Vedela sem, da moram nadaljevati z življenjem. Navzven sem kazala pogumen obraz." Znotraj pa je bila uničena. Dokler ni toliko let kasneje videla svoje fotografije s počitnic v kopalkah. "Videti sem bila grozno. Počutila sem se, kot bi bila luknja. Depresivna. To ni bilo zdravo za moje otroke. Potem sem izbrala vero, da za dvojčka ni bil pravi čas. Da se vse zgodi z razlogom." Da zaradi tega nista ostala na tem svetu. "In potem sem poskušala postati boljša oseba. Tudi sedaj imam slabe dneve, ko samo jokam. Ampak poskušam ostati pozitivna."

Motivacija so bili in so še zanjo otroci. Njeni in tisti, za katere skrbi v službi. Za njih si želi biti zdrava mama. "Bila je dolga pot, ampak danes se počutim veliko bolje. Želim tudi drugim ljudem povedati, da je na koncu tunela luč." Fotografijo, ki jo je opomnila, da se je nedopustjivo zapustila, pa ima za ohranjevalnik zaslona. Da nikoli ne bi pozabila, da mora živeti naprej. Začela se je tudi prehranjevati bolj zdravo. Nič več hitre prehrane in zmrznjenih obrokov. Sedaj poskuša vsak dan doma skuhati nekaj zdravega. Zanjo in za družino.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587