Vizita.si
image (28)

Novice

Nekoč obilen in na robu obupa, danes pa ...

S.C.
17. 07. 2012 09.15
4

Življenje skoraj 50-letnega Tonyja je bilo vse prej kot rožnato, dokler ni spoznal Crisa Powella, ki mu je pomagal izgubiti odvečno težo.

Imel je vse prej kot idealno otroštvo, saj sta bila njegova starša težka alkoholika, pa tudi pozneje mu ni bilo ravno z rožicami postlano. “Da bi se lažje spopadal s težavami, sem se zakopal v delo. Toda služba mi je prinesla še več gorja,“ se spominja danes 49-letni Tony iz Kalifornije, ki je zaposlen v restavraciji s hitro prehrano. Hrana je bila pravzaprav že od nekdaj njegova največja droga, cele dneve se je prenajedal z nezdravimi prigrizki, priznal je, da je celo raje jedel kot seksal. Na kakršno koli gibanje seveda ni niti pomislil. Čeprav je živel z zaročenko Leslie in dvema sinovoma, nikoli ni bil zares srečen in zadovoljen sam s seboj. Eden od njegovih sinov se je rodil s cerebralno paralizo in Tony se je na moč trudil, da bi mu življenje olajšal kolikor je bilo mogoče. Toda zaradi svoje teže, v najbolj kritičnem obdobju je dosegel celo 180 kilogramov, se je tudi sam spopadal s številnimi zdravstvenimi težavami. Težko je hodil, dihal in mučila ga je nespečnost.

Potem pa ga je nekega dne presenetil Cris Powell, strokovnjak za preobrazbe, ki ljudem s prekomerno telesno težo pomaga do normalnega izgleda v oddaji Extreme Makeover Weight Loss Edition. “Kar zgrozil sem se, ko so strokovnjaki analizirali moje telo, nad rezultati sem bil tako šokiran, da sem se trdno odločil, da se vsega odvečnega sala do konca znebim,“ pove Tony, ki danes, dve leti od začetka njegove preobrazbe, tehta 90 kilogramov. Vendar pa ni bilo tako enostavno, kot se sliši. Vmes se je razšel s svojo dolgoletno zaročenko, ker preprosto ni bila dovolj močna, da bi ga podpirala. Zaradi njegovega spremenjenega življenjskega sloga je namreč med njima prišlo do nepremostljivih težav, zato je Tony pristal na cesti. Takrat je obupal, saj je izvedel še eno šokantno novico. Njegovemu bolnemu sinu naj bi bili šteti dnevi. Izguba teže je bila v tistem trenutku na zadnjem mestu, a ga je ekipa strokovnjakov ves čas spodbujala in mu zatrjevala, da bo le še slabše, če ne bo vztrajal. Cris je bil tisti, ki ga je potegnil z dna, tudi po tem, ko je njegov sin za vedno izdihnil. Skupaj sta telovadila večkrat tedensko, Tony pa se je navadil tudi na zdravo prehrano, manjši kaloričen vnos in po dveh letih vzponov in padcev mu je uspelo shujšati na neverjetnih 90 kilogramov, ocenili pa so ga tudi kot primernega kandidata za odstranitev odvečne kože. Da pa je njegova sreča popolna, je spoznal tudi novo ljubezen. “Deanna mi stoji ob strani in me ima resnično rada. Z njeno in Crisovo pomočjo sem postal popolnoma drug človek, še sam sebe ne prepoznam več,“ z nasmehom prizna Tony.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587