Vizita.si
image (28)

Novice

Tragičen konec žene nogometaša

L.E.
21. 03. 2013 08.10
2

Ko se je Denise Hendry odločila, da si privošči liposukcijo, se po pričanju svoje družine ni zavedala, kako hude so lahko posledice neuspele operacije. Želja po lepšem trebuhu je pokvarila družinsko idilo in po predolgem trpljenju vodila v prezgodnjo smrt.

Škotski nogometaš Colin Hendry bo za vse življenje obžaloval, da je svojo ženo Denise podpiral pri njeni odločitvi, da se odpravi na lepotno operacijo. “Bila je tako lepa, od zunaj in od znotraj,“ se spominja. Na žalost se Denise po štirih porodih tako ni več počutila. Motil jo je njen trebušček, zato se ga je odločila popraviti z liposukcijo. To je bila odločitev, ki je uničila družinsko idilo.

Colin pove, da se njegova žena ni odločila kar za prvo ordinacijo. Ponudnike tega posega je dobro raziskala, veliko si je prebrala tudi o sami liposukciji, vendar niti ona niti njeni bližnji niso pomislili, da bi bila lahko takšna operacija tako nevarna, da bi lahko imela celo tako tragičen konec. Liposukcija jim je delovala kot preprosta tehnika, pri kateri skozi tanko cevko izsesajo nekaj odvečne maščobe. “Ni želela biti popolna,“ je še vedno zelo strta njena 23-letna hči Rheagan. “Želela si je samo, da bi bila v kopalkah videti malce lepša. Ko je povedala, da si želi privoščiti liposukcijo, se je pravzaprav prvič odločila za kaj takšnega. Sicer je vedno mislila samo na nas.“ Toda čeprav Denise ni bila ženska, ki bi pogosto posegala po lepotnih popravkih, se je njena prva operacija povsem ponesrečila.

Lepotni kirurg, ki v Združenem kraljestvu več ne sme delati, so ga pa britanski novinarji izsledili na Švedskem, je med operacijo pacientki preluknjal želodec. In to ne samo enkrat, temveč devetkrat. Zaradi tega so se strupene snovi iz prebavil razlile v sosednja tkiva. V naslednjih dneh je zaradi tega mati štirih otrok doživela srčno kap, odpoved več organov in zastrupitev krvi. Zdravniki so ugotovili, da je edini način, da preživi, povzročitev umetne kome. Pet tednov se je tako borila za življenje in na koncu skoraj čudežno preživela. “Spomnim se, ko so me po operaciji prvič peljali k njej,“ pripoveduje njena hči. “Bila je bolj drobne postave, toda takrat je bila videti ogromna, saj je bila napihnjena zaradi vse tekočine, ki so jo morali spuščati vanjo. Bila je tudi prekrita s cevkami.“ Čeprav se je po šestih mesecih v bolnišnici lahko vrnila domov, si ni nikoli povsem opomogla. Nočna mora se ni nikoli končala. Njen prebavni sistem je bil uničen, zato je morala v naslednjih sedmih letih prestati kar 18 operacij, ki so poskušale stanje popraviti. Potrebovala je tudi ileostomo. Ta pomeni umetno nadomestitev tankega črevesa, ki več ne deluje. Gre za težak poseg, pri katerem se vsebina črevesja steka v posebno vrečko. “Kljub temu da je trpela sama, se je ves čas opravičevala nam. Ne morem verjeti, da sem vam povzročila toliko bolečine, je ponavljala.“ Po težkih sedmih letih, v katerih je potrebovala ogromno nege, je stara komaj 42 let umrla. Njena družina od takrat naprej javno pogosto opozarja na nevarnost lepotnih operacij. “Mislim, da dela vlada premalo, da bi takšne stvari preprečila,“ je prepričana Rheagan.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602