Vizita.si
image (28)

Novice

Tragična družinska zgodba

L.E.
15. 04. 2016 09.17
1

Ena je imela raka maternice, druga raka na jajčniku in materničnem vratu. Samo ena je preživela. Marilyn Canning je hčer Kayleigh posvojila, potem ko so jo njeni starši, odvisniki od heroina, zapustili, ko je bila stara pet let. Nato pa sta naenkrat obe zboleli.

 

Danes 17-letni Kayleigh Canning je nova mati, ki jo je posvojila, ko je imela pet let, omogočila srečno otroštvo in življenje polno novega upanja. Marylin in njen mož Patrick Canning sta bila soseda in videla sta zanemarjanje majhne deklice. Družina je kmalu postala tesno povezana, in ko je Marylin zbolela in končala v hospicu, je bila Kayleigh neutolažljiva. Ko je začela izgubljati težo in imeti glavobole, je bila prepričana, da je to zaradi tega, ker izgublja nekoga, ki jo je imel rad in je zanjo nesebično skrbel. Zato najprej ni šla k zdravniku. Ko pa ga je le obiskala, je zgrožena ugotovila, da ima tumor na desnem jajčniku.

Ko so jo poklicali iz hospica, da njena mati umira, je bila ravno na pregledu, s katerim naj bi potrdili, da ji je pomagalo. Na žalost so ugotovili, da se ji je rak razširil. Njeno edino vprašanje je bilo, ali lahko pri priči zapusti bolnišnico. Odgovorili so, da v običajnih okoliščinah tega ne bi dovolili. Da pa bodo tokrat naredili izjemo.

Ni pomislila, da bi stara 17 let lahko tudi sama zbolela. Šla je k zdravniku, ko je začutila, da ima ves čas tudi napihnjen trebuh. Najprej je pomislil, da je noseča, a je zanikala, da bi bilo to lahko mogoče. Krvni test in ultrazvok sta razkrila, da ima raka. Začelo se je zdravljenje. Ko so jo poklicali iz hospica, da njena mati umira, je bila ravno na pregledu, s katerim naj bi potrdili, da ji je pomagalo. Na žalost so ugotovili, da se ji je rak razširil. Njeno edino vprašanje je bilo, ali lahko pri priči zapusti bolnišnico. Odgovorili so, da v običajnih okoliščinah tega ne bi dovolili. Da pa bodo tokrat naredili izjemo. Mati je v krogu družine ob devetih zvečer umrla. Ne da bi izvedela, da Kayleigh ni ozdravela. "Ko sem prišla, sem ji dejala, da so mi zdravniki zatrdili, da sem boljše in da bom ozdravela. Želela sem, da umre pomirjena," pove. Tisti, ki v hospicu skrbijo za umirajoče, so ji pozneje povedali, da mnogi umirajoči kot njena mati vztrajajo v velikih bolečinah, dokler ne izvedo novice, ki si jo želijo slišati. Dokler se nekaj pomembnega v njihovem življenju ne konča.

Na dan, ko so ji v hospicu povedali, da bo njena mati umrla, pa ni izvedela le, da se je rak razširil, ampak tudi, da ji bodo morali odstraniti maternico. Kar bo povzročilo zgodnjo menopavzo in neplodnost. A vsega tega materi, ki ji je spremenila življenje, ni povedala. "Moja mama je bila čudovita," se spominja. "Včasih bi prišla domov in tam bi se že moji prijatelji pogovarjali z njo. Tudi oni so čutili, da ji lahko marsikaj zaupajo." Preden je Kayleigh zbolela in je bila mama prepeljana v hospic, je zanjo tudi prizadevno skrbela. Pravi, da ji ni bilo nikoli težko. Mama je toliko pomagala njej, da ji je to z veseljem vrnila.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587