Vizita.si
image (28)

Novice

Tragična zgodba mladoporočencev

K.B.
17. 01. 2014 08.09
7

Le nekaj mesecev po poroki, ko sta se mladoporočenca Helen Thompson in James odločila okronati svojo dolgoletno ljubezen, je 28-letna učiteljica nenadno umrla. Kot so pojasnili zdravniki, je življenje izgubila zaradi krvnega strdka, ki naj bi ga povzročile kontracepcijske tabletke.

28-letna učiteljica v osnovni šoli Helen Thompson iz Oxfordshira je le nekaj mesecev po poroki s svojim izbrancem Jamesom nenadno umrla zaradi krvnega strdka v možganih, za katerega zdravniki menijo, da so ga najverjetneje povzročile kontracepcijske tablete. Par se je poznal že od 12. leta starosti, ko sta skupaj obiskovala osnovno šolo Wallingford, ostala pa sta prijatelja vse do 18. leta, ko je prijateljstvo prešlo v ljubezen. ''Bila je moja najboljša prijateljica vse od 12. leta starosti in moja partnerica od 18. leta starosti,'' je za Mail Online povedal njen obupani mož James. ''Zdravniki so ji pred smrtjo povedali, da je zaradi kontracepcijskih tabletk podvržena večjemu tveganju za razvoj krvnih strdkov, a nihče ne ve zagotovo, kaj je povzročilo smrt. Preprosto sem bil en dan z njo in je bila v redu, naslednji dan pa je bila mrtva, še zdaj ne morem verjeti. Pravkar sva se poročila. Odšla je, ko me je ljubila, ko si me je želela, in enako sem do nje čutil tudi jaz. Tako zelo sva se ljubila.''

Kljub vsemu pa je bilo nekaj opozorilnih znakov. Nekaj tednov pred smrtjo je Helen trpela za nenavadnimi spremembami obnašanja in postala izjemno nasilna, kar ni bilo v skladu z njeno osebnostjo, tarnala pa je tudi za bolečinami v nogah. 11. decembra so ji slikali glavo, kjer so odkrili možganski strdek. Želeli so jo prestaviti na urgentni kirurški oddelek v bolnišnici Oxford’s John Radcliffe Hospital, a je strdek že povzročil krvavitev. Le dve uri kasneje so zdravniki družini povedali, da ji ne morejo več pomagati, in tisti dan je preminila. ''Zdravniki so rekli, da še niso videli takšnega primera. Zgodilo se je tako hitro. Ker je bila na kontracepcijskih tabletkah, je imela višje tveganje za krvni strdek, a to se zgodi le v rekih primerih,'' še danes dogajanja ne more razumeti James. ''Bila je resnično grozljiva situacija. Upali so, da bodo lahko opravili operacijo, a se je krvavitev tako razširila, da so bili nemočni. Vse se je zgodilo tako hitro, dobesedno v nekaj urah. In nikoli več se ni zbudila.''

Mladoporočenca sta bila od nekaj prostovoljca in sta bila vključena v številna dobrodelna dela. Njun zadnji projekt pa je bilo zbiranje sredstev za področja Tajske, ki jih je leta 2005–2006 opustošil cunami. Skromna učiteljica je tik pred smrtjo skušala zbrati 250 evrov, s katerimi bi pomagala na tajski obali Khao Lak zgraditi šolo. A po njeni smrti so se donacije močno povečale, saj so dobri ljudje v njen spomin darovali kar 20 000 evrov donacij. ''Helen je bila prečudovita oseba. Bila sva sorodni duši in kar ne morem verjeti, da sem jo izgubil. Popolnoma presenečen pa sem nad dejstvom, koliko ljudi je darovalo sredstva za njen dobrodelni fond. Zdi se, kot da je njen duh še vedno živ. To je ne more oživiti, a mi neverjetno veliko pomeni.'' Prepričan pa je tudi, da bi bila Helen presrečna, če bi vedela, koliko sredstev so uspeli zbrati.
 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587