Vizita.si
Jill

Novice

Tragična zgodba z malo bolj glamuroznim koncem

L.E.
07. 02. 2013 14.06
4

Ko vidimo njene fotografije, smo prepričani, da gledamo manekenko. Toda zgodba ženske, ki jo občudujemo, je na žalost veliko bolj zapletena in tragična.

35-letna Jill je videti kot manekenka, ki nima nobene skrbi na tem svetu, toda v resnici je kmalu po poroki s svojim sanjskim moškim izvedela, da ima raka, ki ni ozdravljiv.
35-letna Jill je videti kot manekenka, ki nima nobene skrbi na tem svetu, toda v resnici je kmalu po poroki s svojim sanjskim moškim izvedela, da ima raka, ki ni ozdravljiv.FOTO: Facebook
Fotografinja je želela ujeti nezlomljiv duh mlade pacientke, ki jo čaka veliko prehitra smrt.
Fotografinja je želela ujeti nezlomljiv duh mlade pacientke, ki jo čaka veliko prehitra smrt. FOTO: Facebook
Ko občudujemo fotografijo ženske, ki se nasmejana vrti po pariških ulicah, smo prepričani, da tako lepa manekenka nima niti ene skrbi na tem svetu. Toda glamurozne fotografije lahko včasih skrijejo veliko bolj tragično resnico. Jill Brzezinski Conley umira za rakom. Komaj 35 let ima, toda njen rak dojk je v zadnjem, četrtem stadiju, za katerega zdravniki več ne poznajo zdravila, saj se je z dojk razširil tudi na njene kosti.

Rakava obolenja so resnično zahrbtna. Kolikor si znanstveniki resnično prizadevajo poiskati pravi način zdravljenja, toliko so rakave celice iznajdljive, ko iščejo pot, da se razširijo po vsem telesu. Mlada Američanka je grozljivo diagnozo prejela dan pred svojim 32. rojstnim dnevom. Poleg tega jo je slaba novica presenetila, potem ko je mislila, da je prav njej namenjeno, da bo najsrečnejša ženska na svetu, saj se je ravno poročila z moškim, o katerem je prej mislila, da bo lahko samo sanjala.

Zdravniki ji danes pravijo, da bo to hudo bolezen žal težko prebolela, toda Jill se sprašuje, ali bi bila njena usoda drugačna, če bi njihovo pomoč poiskala takoj, ko je opazila prvi nenavaden simptom. Na njeni bradavici se je namreč nekega dne pojavila sprememba – postala je vdrta. Toda Američanka si ni mislila, da bi kaj takšnega lahko bil znak rakavega obolenja, zato je na vse skupaj pozabila. Zdaj želi druge ženske posvariti, da morajo poznati znake tega zelo pogostega raka, saj ga bodo samo tako lahko prepoznale dovolj hitro, da zdravniki ne bodo imeli zavezanih rok in bodo lahko nekako ukrepali. “Če bi vedela, da je lahko tudi vdrta bradavica znak raka na dojkah, bi zdravnika zagotovo obiskala veliko prej,“ je povedala. Sama je sedela v njegovi ordinaciji šele leto dni pozneje. “Tega dneva ne bom nikoli pozabila. Padla sem na tla in se počutila povsem sama. Nisem mogla nehati jokati.“

Znaki raka dojk: zatrdlina, vdrta bradavica, izcedek iz dojke, spremenjena koža, povečane bezgavke pod pazduho.

Po šestnajst krogih kemoterapije, enaintridesetih krogih radioterapije, odstranitvi obeh dojk in nekaj rekonstruktivnih operacijah je najprej celo kazalo, da bo raka premagala. Toda nato se je izkazalo, da se je rak razširil na njene kosti. Zdravniki ji niso mogli več pomagati. Jill in njena družina so se morali soočiti z neizbežnim. Njena zgodba je ganila fotografinjo Sue Bryce, ki jo je povabila v Pariz, da bi z njo posnela fotografije največje kakovosti. S takšnimi fotografijami je želela pokazati nezlomljiv duh mlade pacientke. “Počutila sem se kot Pepelka, ne pa rakava bolnica,“ se veselo spominja Jill. “Skozi to snemanje sem želela ženskam, ki so v moji koži, pokazati, da se lahko še vedno počutijo lepe.“ Ženske, ki imajo srečo, da se s takšnim prekletstvom ne spopadajo, pa spomniti, da nimajo nobenega razloga, da so nesrečne ali da obupavajo. Celo danes 35-letna Jill, ki jo čaka veliko prehitra smrt, ima razlog, da živi bolj zadovoljno. “Nekega dne sem se preprosto zbudila in spoznala, da ne želim biti več jezna. Kar se je zgodilo, se je pač zgodilo; sama sem srečna že, ker rak ni napadel nobenega od mojih prijateljev in družinskih članov."

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587