Vizita.si
Prej kot je rak odkrit, lažje ga je pozdraviti.

Novice

Tretji milijarder sveta v hudem stanju

L.E.
21. 04. 2012 08.00
2

Tudi denar včasih ne more kupiti sreče, saj očitno lahko zboli tudi nekdaj najbogatejši človek sveta. Warren Buffett je sporočil, da je zbolel za rakom.

Tretji milijarder sveta je sporočil, da se bori z rakom prostate.
Tretji milijarder sveta je sporočil, da se bori z rakom prostate.FOTO: Reuters

Leta 2008 najbogatejši človek sveta, danes tretji milijarder sveta, Warren Buffett, je svoje bogastvo zaslužil sam. Znan je tudi po tem, da je nekoč dejal, da svojim potomcem ne bo zapustil več denarja, kot ga potrebujejo, da se postavijo na lastne noge, temveč da bo kar 99 odstotkov svojega premoženja namenil v dobrodelne namene. Toda četudi si lahko s svojim denarjem privošči marsikaj, ne more preprečiti, da ga ne bi presenetila huda bolezen. 81-letnik je sporočil, da ga je prizadel rak prostate. Ta je ena najpogostejših oblik raka v razvitem delu svetu. Tveganje za njegov pojav se povečuje s starostjo; več možnosti, da jih preseneti, imajo tudi tisti, ki so se s to hudo boleznijo že bili prisiljeni spopasti v družinskem krogu.

Buffettu so na srečo rak odkrili še v prvem stadiju, kar pomeni, da se ni razširil na druge organe, torej ga bo veliko lažje pozdraviti. Prav zaradi tega vedno obiščite zdravnika, če nenadoma opazite simptome, ki za vas niso običajni. V primeru odkrivanja raka prostate bodite moški pozorni, če se vam zdi, da naenkrat urinirate prepogosto, se zaradi tega zbujate tudi ponoči, stežka začenjate urinirati, imate curek, ki je šibak ali prekinjen, vas med uriniranjem peče, imate težave z erekcijo, morda tudi bolečine pri ejakulaciji, seveda pa tudi, če v urinu ali spermi odkrijete kri. Milijarderja sedaj čaka dvomesečno obsevanje; ker je bil rak odkrit dovolj zgodaj, zdravniki menijo, da ga bo mogoče ukrotiti. “Počutim se odlično, kot bi ne bil bolan,“ je sporočil Buffett. Kakšno je njegovo zdravje, sicer najbolj skrbi lastnike njegovih delnic, ki jim je že sporočil, da jih bo o poteku svoje bolezni skrbno obveščal.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587