Vizita.si
V tri ure trajajoči operaciji so po treh letih Edeilsonu iz glave odstranili 10-centimetrsko rezilo.

Novice

Tri leta je živel z nožem v glavi

E. D.
01. 10. 2010 15.11
4

Pred tremi leti se je mlad Brazilec Edeilson zapletel v pretep, ki se je zanj slabo končal. Agresivni neznanci so mu namreč v glavo zapičili nož, s katerim je živel kar tri leta. Zdaj pa so mu kirurgi rezilo končno odstranili.

V tri ure trajajoči operaciji so po treh letih Edeilsonu iz glave odstranili 10-centimetrsko rezilo.
V tri ure trajajoči operaciji so po treh letih Edeilsonu iz glave odstranili 10-centimetrsko rezilo.FOTO: iStockphoto

Ko se je pred tremi leti takrat 26-letni Edeilson Nascimento zapletel v barski pretep, si ni mislil, da mu bo ta korenito spremenil življenje. Ko je namreč pozneje tisto noč zapustil bar in se odpravil proti domu, so mu neznanci sledili in ga napadli z nožem, ki je končal zapičen v njegovi glavi. Ko so ga pripeljali na urgenco, so zdravniki ročico noža odstranili, kar 10 centimetrov dolgo rezilo pa so pustili, saj so se bali, da bi z odstranitvijo rezila naredili več škode kot koristi. Obstajala je namreč nevarnost, da bi med posegom poškodovali mladeničeve možgane, kar bi mu lahko pustilo trajne posledice.

Tako je Edeilson ocenil, da raje ne tvega in da bo poskušal živeti s tujkom v glavi. In kar dolga tri leta mu je to tudi uspevalo. A ker je imel zadnje čase vse hujše glavobole, je bila sicer tvegana operacija, s katero je odlašal tri leta, skorajda neizbežna. Tako se je vrnil v bolnišnico in se po treh dolgih letih vendarle znašel na operacijski mizi. Po treh urah je kirurgom 10-centimetrsko rezilo uspelo odstraniti iz njegove glave, na veliko olajšanje vseh brez kakršnih koli poškodb in posledic. Danes 29 let star Edeilson se tako počuti odlično in dobro okreva. Naslednji teden ga bodo iz bolnišnice izpustili v domačo oskrbo, mladenič pa se gotovo veseli življenja brez noža v glavi in brez neprijetnih glavobolov, ki mu jih je povzročalo rezilo.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587