Vizita.si
image (28)

Novice

Tumor, ki je pretresel Otočane ...

S.P.
06. 02. 2013 09.13
3

Gemma Fletcher si v ranem obdobju svoje nosečnosti niti predstavljala ni, da pod srcem ne nosi le svojega otroka, temveč tudi pošasten tumor, ki je resno ogrožal njuno življenje. Do postavitve diagnoze je namreč v premer meril že več kot njena še nerojena hči Ava.

Ko je Gemma Fletcher po že strašni izkušnji s spontanim splavom po nekaj mesecih vendarle znova zanosila, si niti predstavljala ni, da bi se lahko tragična usoda kaj kmalu spet ponovila. Prve težave je opazila že v 12. tednu nosečnosti, ko je nepojasnjeno začela izkašljevati kri, zaradi česar so jo nemudoma hospitalizirali v bližnji bolnišnici. Prvi testi so sicer kazali na ozdravljivo okužbo pljuč, a so se simptomi kljub zdravljenju iz dneva v dan le še stopnjevali.

Izvajali so nadaljnje raziskave, ki niso prinesle dobrih rezultatov. Bodoči mamici so namreč diagnosticirali nevarno bolezen limfangioleiomiomatozo, ki jo krajše imenujemo LAM, oziroma progresivno bolezen pljuč, ki se običajno pojavi pri ženskah ravno v obdobju, ko so te najbolj plodne. Njena najhujša posledica je dokončen propad pljučnega tkiva, ki ga povzročijo predvsem na novo nastale ciste ter izrastki iz gladkih mišičnih celic, ki se lahko naselijo na katerem koli notranjem organu. Vzrok za razvoj bolezni ni znan, ozdravi pa jo lahko le kirurška presaditev pljuč.

"Tumor so našli na predelu ledvic, in kot da že to ni bilo dovolj, je ta še tako hitro rasel, da je do postavitve diagnoze v premer meril že več kot moj še nerojeni otrok," se spominja Gemma, ki je bila vključno s svojo hčerko v veliki nevarnosti. "Bula bi lahko kadar koli počila, kar bi za obe pomenilo tragičen konec, zato sem v 37. tednu nosečnosti prestala nujen carski rez. Hvala bogu je moja Ava uspela vzdržati vse do samega konca," nadaljuje.

Vendar je tumor še vedno močno ogrožal novopečeno mamico. "Še teden dni po Avinem rojstvu sem bila videti kot nosečnica, saj je bil tumor že večji od velikosti mojega trebuha. Ker je precej pritiskal na vse moje notranje organe, so ga morali po dobrih dveh mesecih urgentno operativno odstraniti. Trenutno še okrevam po posegu, a sem srečna, da še stojim tu med vami. Trdno sem odločena, da ne bom zapravila te nove priložnosti, ki mi je bila dana. Uživam v materinstvu in upam, da bo tako ostalo še dolgo, dolgo časa."

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587