Vizita.si
image (28)

Novice

Ne boste verjeli, kaj gledate

S.P.
25. 10. 2013 15.47
11

33-letni Nguyen Duy Hai je po operaciji 90-kilogramskega tumorja z javnostjo prvič delil fotografijo, na kateri je razvidno, kako odlično okreva. Poglejte, kako srečen je danes.

“Poglejte, hodim,“ je s solzami v očeh dejal 33-letni Vietnamec Nguyen Duy Hai, ki se je lahko zahvaljujoč 12-urni operaciji po več kot desetletju prvič spet sam postavil na noge. Pred nekaj več kot letom dni so mu namreč kirurgi odstranili kar 90-kilogramski tumor, ki mu je rasel na nogi in zaradi katerega je bil dolgo priklenjen na posteljo. Nedavno pa je z javnostjo prvič delil svojo novo fotografijo, na kateri se že z nasmehom sprehaja po ulicah domačega mesta.

“Hiba me ne ovira, lotim se lahko vsakega opravila. Komaj čakam, da si ogledam svet,“ je povedal za Monday report, medtem ko naj bi bilo okrevanje dolgotrajno ter mučno. Tumor je namreč povzročil hudo deformacijo hrbtenice, nogo pa so mu morali amputirati nad kolenom. Dr. McKay McKinnon, ki ga je operiral v bolnišnici France-Vietnam Hospital, pravi, da je bil poseg zapleten in nevaren (tveganje je bilo 50 odstotno), zato pa je bil uspeh še toliko slajši.

90 kilogramov težak in 120 centimetrov širok

Tumor, ki je na koncu v premeru meril kar 120 centimetrov, mu je začel rasti, ko je bil star komaj štiri leta. “Že takrat je bila desna noga precej večja od leve,“ se spominja, nakar je pri 17 letih tehtala grozljivih 25 kilogramov. V upanju, da bo tumor nehal rasti, so mu takrat nogo prvič amputirali pod kolenom, kar pa tega ni preprečilo. Rasel je še hitreje ter povzročil veliko bolečine. “Ko je dosegel težo 90 kilogramov, me je obsodil na posteljo. Ničesar nisem mogel početi, razen ležati ali sedeti.“

Veliko srečo je imel, da se tumor ni izkazal za malignega oziroma rakavega in da ni bil posledica genetske okvare, kar je pomenilo, da ga je mogoče operirati. “Komaj sem čakal ta dan. Zaradi teže sem zelo težko spal, živel pa sem v hudih mukah.“ Zanj še danes skrbi njegova 63-letna mati, ki je, čeprav sta zelo revna, za zdravljenje zapravila skoraj vse svoje premoženje.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587