Vizita.si
image (28)

Novice

Začelo se je z mozoljčki ...

S.C.
10. 12. 2011 08.02
28

Thi Sa Ly živi v stalnih bolečinah in izoliranosti, saj njeno telo prekriva na tisoče tumorjev, ki jo močno ovirajo pri vsakdanjih opravilih.

35-letna Thi Sa Ly je ena izmed osmih otrok revne družine iz majhne podeželske vasice.

Ko se je rodila, je bila videti čisto normalna, tako kot drugih sedem bratov in sester,“ pravi nesrečničina mama.

Toda ko je dopolnila eno leto, sta starša začela opažati, da se deklici na določenih delih telesa pojavljajo nenavadne tvorbe, ki so videti kot mozoljčki. Z leti so se izrastki razširili po celotnem telesu in danes prekrivajo sleherni centimeter njene kože. Nekateri dosegajo celo velikost limone. “Vedeli smo, da to ni normalno, a nismo imeli dovolj denarja, da bi poiskali zdravniško pomoč,“ je povedal oče, ki je pri 63 letih danes edini, ki k hiši prinaša denar, pa še to komaj dovolj, da družina preživi.

Na tisoče tumorjev namreč Thi Sa Ly tako močno ovira pri vsakodnevnih opravilih, da je odvisna od mamine pomoči. Ko je dopolnila 25 let, je sicer obiskala zdravnika, a si zdravljenja ni mogla privoščiti in od takrat se je njeno stanje še poslabšalo. Tako se je morala sprijazniti z usodo, živi v stalni bolečini, tumorji pa so jo oropali mobilnosti in normalnega življenja.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (28)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587