Vizita.si
Alice se je z anoreksijo borila kar 10 let.

Novice

38-kilogramska mladenka izgubila boj z anoreksijo

E. D.
25. 03. 2011 10.01
0

24-letna Alice se je zadnjih 10 let spopadala s hudimi motnjami hranjenja. Odklanjala je hrano in obsedeno telovadila ter se tako shirala na 38 kilogramov. Kljub zdravljenju pa se njena zgodba ni srečno končala. Alice je namreč pobegnila in njeno truplo so šest tednov po izginotju našli v bližnji reki.

Alice se je z anoreksijo borila kar 10 let.
Alice se je z anoreksijo borila kar 10 let.FOTO: iStockphoto
Dolga leta je Alice Vulliamy živela s hudo anoreksijo. Odklanjala je hrano in tako obsedeno telovadila, da je na koncu tehtala pičlih 38 kilogramov. ''Ljudje si mislijo, da moram le začeti več jesti, prenehati s telovadbo in početi normalne stvari, in verjetno se jim zdi, da to nikakor ne more biti tako težko. A zame je zelo težko spremeniti prehranjevalne navade oziroma navade na splošno,'' je pred časom za dokumentarni film, ki ga je posnela ena od britanskih lokalnih televizijskih postaj, o svojih motnjah hranjenja povedala Alice. ''Seveda mi ni všeč, da moje težave negativno vplivajo tudi na ljudi okrog mene, a jaz sem že na taki točki, da tega res ne morem več nadzorovati.''

Ker si sama ni znala pomagati in presekati začaranega kroga stradanja in obsedene telovadbe, ker ji tudi družina ni mogla dopovedati, da se bo s takšnim početjem sčasoma spravila v grob, je Alice pristala na zdravljenju v bolnišnici. ''Vse skupaj se je začelo pred desetimi leti, a takrat si nismo mislili, da se bomo deset let pozneje še vedno soočali s to grozljivo boleznijo,'' je o hčerkini anoreksiji povedala njena mama Debbie. A zdravljenje v bolnišnici je počasi vendarle začelo kazati prve uspehe, saj se je Alice začela počasi rediti. Pred šestimi tedni so ji zato za eno noč dovolili oditi domov, a le pod pogojem, da bo tudi doma nadaljevala z zdravim prehranjevanjem, ki se ga je držala tudi v bolnišnici in s pomočjo katerega je uspela dobila nekaj dodatnih kilogramov. A že takoj po prihodu domov je Alice izginila neznano kam. Vzela je le avto, mobilni telefon, denarnico z dokumenti, bančnimi karticami in denarjem pa je pustila doma. Družini je napisala sporočilo, na katerem je pisalo: ''Ne morem se več boriti – gnali so me predaleč.''

Takoj po izginotju so oblasti sprožile obsežno iskalno akcijo, v kateri so sodelovali policisti z iskalnimi psi in gorski reševalci, ki so bližnjo reko s kajaki prečesali po dolgem in počez. Po šestih tednih so Alice našli mrtvo, v reki nedaleč stran od mesta, kjer so pred nekaj tedni našli tudi njen zapuščeni avto. ''Tako zelo jo je bilo strah. A Alice ni bežala od svojega doma ali svoje družine, temveč je bežala od zdravljenja, ki ga je morala prestati,'' pove njena mama Debbie. ''Vedela je namreč, da se bo morala naslednji dan vrniti v bolnišnico in da se bo morala še nekoliko zrediti. Vedela je, da jo čaka še nadaljnje zdravljenje.'' Tudi Aliceinin brat, 28-letni Andrew, se strinja z mamo: ''Vzrok za njeno izginotje bi vsekakor lahko bilo zdravljenje zaradi anoreksije. Alice je bila namreč pod pritiskom, ker je vedela, da bo morala začeti jesti več, kot je jedla doslej.'' Sicer pa policijska preiskava o izginotju in smrti mlade Alice še vedno poteka, zato policisti za zdaj niso mogli dati nobenih dodatnih informacij.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587