Vizita.si
image (28)

Novice

Udeležila se je maratona in skoraj zgorela

S.C.
06. 05. 2012 08.17
16

Nič hudega sluteča lepotica se je kot zagrizena športnica udeležila ultramaratona v zahodni Avstraliji, kar pa ji življenje obrnilo na glavo. Na poti se je namreč ujela v plamene in utrpela grozljive opekline na kar 64 odstotkih telesa.

Udeleženci ultramaratona v zahodni Avstraliji so izpostavljeni hudim nevarnostim tamkajšnje pokrajine. Ne samo da je tam polno kač in krokodilov, je tudi veliko požarov, za varnost pa je zelo slabo poskrbljeno, zaradi česar nemalokrat pride do ne ravno nedolžnih nesreč. Nazadnje je v medije privrela zgodba nekdanjega profesionalnega modela in udeleženke tekmovanja za miss Zemlje, 24-letne Turrie Pitt. Nekoč prelepo dekle danes svoj obraz skriva za črno masko, da prekrije grozljive opekline, ki jih je utrpela ravno na omenjenem maratonu.

"Organizatorji so sicer omenili nevarnost požarov, vendar jim niso posvečali pretirane pozornosti," pove Turia. "Ko sem se nenadoma znašla med plameni, sem bila prepričana, da sanjam. Postajalo mi je vedno bolj vroče in ni bilo druge, kot da preskočim ognjeni zid in nadaljujem pot." Morda jo je njen podvig rešil pred gotovo smrtjo, a ji je hkrati tudi za vedno spremenil življenje. Zaradi slabe organizacije je pomoč prišla relativno pozno, dekle pa je utrpelo opekline na 64 odstotkih telesa, zaradi česar se mora sedaj skrivati za črno masko in oblačili. Grozljive brazgotine na hrbtu, nogah in obrazu so ne samo za vedno uničile njeno kariero, povzročajo ji hude bolečine in srbečico, čaka pa jo še dolgotrajno zdravljenje in nekaj lepotnih posegov.

Turia pa še zdaleč ni edina žrtev avstralskih požarov na omenjeni prireditvi, nekaj podobnega se je zgodilo tudi 36-letni Kate Sanderson, ki so ji zaradi opeklin morali celo amputirati nogo, in še mnogim drugim. Večina od njih je proti organizatorjem vložila tožbo, ti pa razmišljajo, kaj vse bi lahko v prihodnje naredili, da bi bila varnost udeležencev na najvišjem nivoju in do podobnih nesreč ne bi več prihajalo.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587