Vizita.si
image (28)

Novice

Ugriz pajka povzroča 4-urno erekcijo!

Ni.J.
11. 03. 2011 10.42
11

Strokovnjaki so na poti do odkritja povsem drugačnega načina zdravljenja impotence, saj so odkrili, da en sam ugriz strupenega brazilskega potujočega pajka povzroči pri moških štiriurno erekcijo.

Skupina strokovnjakov na medicinskem kolidžu v Georgii v ZDA je odkrila, da so toksini v strupu brazilskega potujočega pajka ali pajka Phoneutria nigriventer učinkoviti pri zdravljenju impotence pri podganah. Menijo, da bi strup lahko uporabili tudi pri ljudeh.

En sam ugriz brazilskega potujočega pajka lahko povzroči kar štiriurno erekcijo. “Odkrili smo toksin, ki je odgovoren za to, in opravili nekaj eksperimentov na podganah, ki so imele močno obliko erektilne disfunkcije. S pomočjo toksinov smo stanje pri podganah normalizirali in začele so doživljati erekcijo,“ je povedala avtorica študije dr. Kenia Nunes. “Gre za odlično odkritje, saj zdaj vemo, da se nekateri pacienti na konvencionalno zdravljenje ne odzivajo, to pa bi lahko predstavljalo alternativo zanje.“

Ugriz brazilskega potujočega pajka, ki velja za najbolj strupenega pajka na svetu, pa ima tudi druge, manj prijetne stranske učinke, vključno z izgubo nadzora nad mišicami, močnimi bolečinami, težavami z dihanjem in pomanjkanjem kisika, v najhujšem primeru pa povzroči celo smrt. Kljub temu je znanstvenikom uspelo doseči, da so podgane erekcijo doživljale brez tovrstnih stranskih učinkov.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587