Vizita.si
image (28)

Novice

Umrla 12 ur po tem, ko so jo odpustili iz bolnišnice

S.C.
14. 12. 2011 08.55
18

Zaradi boleče in pordele noge je Shannon obiskala zdravnika, ki jo je poslal domov z antibiotiki in zdravili proti vnetju. 12 ur za tem je umrla zaradi pljučne embolije.

16-letna Shannon Deakin je bila zelo priljubljena in srečna najstnica, ki je živela polno življenje. Nad njeno posteljo je visel napis Večina ljudi se pritožuje nad svojim življenjem, moje pa je popolno.

Vedno zdrava in nasmejana Shannon je v četrtek začutila bolečine v nogi. Ker je noga pordela in so bolečine postajale vedno hujše, je odšla po pomoč na urgenco. “Na zdravnika smo čakali eno uro in dvajset minut, potem pa nas je poslal domov z antibiotiki in zdravili proti vnetju, čeprav je dejal, da obstaja možnost krvnega strdka in naj se vrnemo v 48 urah, če se stanje ne izboljša, “ je povedala njena 43-letna mati Sue.

A površna diagnoza se je izkazala za usodno.

Le 12 ur po tem, ko je najstnica zapustila bolnišnico, se je doma zgrudila na kavč. Njen oče, 58-letni Bryan Deakin, se je na vso moč trudil, da bi jo ohranil pri življenju, medtem ko je čakal na reševalce: “Nikoli si nisem mislil, da bom kdaj uporabil metodo umetnega dihanja, ki smo se jo učili pri prvi pomoči, še najmanj pa na svojem otroku.“ A kljub obupnim prizadevanjem staršev in reševalcev je v nedeljo zjutraj Shannon v bolnišnici umrla zaradi pljučne embolije, ki jo je povzročil krvni strdek, ta se je iz nog pomaknil proti prsim.

Oba z ženo sva prepričana, da bi zdravniki lahko storili veliko več, a zanje je bila najina hči le številka,“ pove obupan oče, ki se nikakor ne more sprijazniti s hčerino smrtjo: “Shannon ni bila tipična muhasta najstnica, živela je polno življenje. Oboževala je otroke in si je nadvse želela postati babica. Bila je najin svet, sonček najinega življenja."

Tudi sošolci in prijatelji priljubljene najstnice so globoko prizadeti in sočustvujejo z družino. Na družabnih omrežjih so ustvarili stran, kamor zapisujejo lepe misli in ohranjajo spomin nanjo.

Raziskovanje okoliščin nesrečnega dogodka še poteka, starša pa razmišljata, da bi pravno ukrepala proti urgentnem bloku bolnišnice Barnsley.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602