Vizita.si
Susanina želja je bila, da bi pred smrtjo videla hčerino poroko.

Novice

Umrla le deset minut po hčerini poroki

Ni.J.
01. 03. 2010 14.37
2

Susan je dolgo bolehala za rakom dojke. Ker si je od nekdaj želela videti hčerko pred oltarjem, je bila to tudi njena želja. Hči ji je željo uresničila, žal pa je Susan deset minut kasneje izgubila boj z boleznijo.

Susanina želja je bila, da bi pred smrtjo videla hčerino poroko.
Susanina želja je bila, da bi pred smrtjo videla hčerino poroko.FOTO: iStockphoto

49-letna Susan Hope je od nekdaj sanjala o tem, da bi rada videla hčerino poroko. Ko ji je hči povedala veselo novico, da se namerava poročiti, pa je Susan izvedela, da ima raka dojke in tri tumorje v možganih. No, sanje so se ji uresničile, na žalost pa je umrla le deset minut po tem, ko sta njena hči Gemma in zaročenec Darren Russel dahnila usodni “da“.

Gemma in njen zaročenec sta poroko najprej načrtovala v avgustu, in sicer v cerkvi. Ko sta opazila, da Gemmina mama ne bo zdržala tako dolgo pri življenju in ker sta vedela, kako močno si želi doživeti ta trenutek, sta prosila za posebno dovoljenje, da lahko obred opravita kar doma.

Gemmo so med poroko preplavljala najrazličnejša čustva. Po eni strani veselje, po drugi pa globoka žalost.
Gemmo so med poroko preplavljala najrazličnejša čustva. Po eni strani veselje, po drugi pa globoka žalost. FOTO: iStockphoto

Do avgusta, ko sva se z Darrenom najprej nameravala poročiti, zagotovo ne bi zdržala. Njeno življenje je namreč že nekaj časa viselo na nitki. Ko sva z Darrenom čakala na odobritev prošnje za poroko na domu, smo že mislili, da je ne bo dočakala. Njeno dihanje se je upočasnilo, prav tako pa tudi njen srčni utrip,“ pravi 28-letna Gemma. “Medicinska sestra mi je nekega dne povedala, da najverjetneje ne bo zdržala do jutra.

Ravno tisti dan pa sta Gemma in Darren imela veselo novico za Susan. Povedala sta ji, da je bila njuna prošnja za poroko na domu odobrena, takrat pa se je zgodil pravi čudež. “Mami je začelo takoj srce biti hitreje in v trenutku je bila videti bolje,“ se spominja Gemma. “Stisnila je mojo roko in imela sem občutek, da mi želi povedati, naj se čim prej poročiva.

Z Darrenom sta se odločila poroko izpeljati kolikor hitro sta lahko. Po obredu, ki sta ga opravila kar ob mamini postelji, je Gemma takoj pristopila k njej. "Močno sem jo objela in stisnila k sebi ter se ji zahvalila za vse, kar mi je v življenju dala. V tistem trenutku je po njenem obrazu spolzela solza, istočasno pa je še zadnjič vdihnila. Vedela sem, da je čakala le, da se poroka zaključi. To si je želela in to je vse, kar sem lahko naredila zanjo.“

Čeprav je bil dogodek mešanica veselja in žalosti, tega trenutka ni obžaloval niti 32-letni Darren. “Ni mi žal, da sva se poročila na takšen način. Imel sem občutek, da je vse skupaj le pravljica, a na žalost z zelo žalostnim koncem,“ pravi. “To je bila Susanina želja in vesel sem, da sva ji jo z Gemmo lahko uresničila.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587