Vizita.si
Po pol leta v komi je Kat umrla. (simbolična fotografija)

Novice

Umrla med lepotno operacijo nosu

E. D.
17. 12. 2010 11.34
15

Ker Kat McClure ni bila zadovoljna s svojim obrazom, se je odločila, da obišče lepotnega kirurga. Ta naj bi ji zmanjšal nos in popravil brado. A rutinska operacija, ki ni trajala več kot pol ure, se je močno zapletla in 31-letna Kat je zaradi zastoja srca umrla.

Vazektomija povzroča raka na modih
Vazektomija povzroča raka na modih FOTO: iStockphoto
''Moja žena ne bi nikoli tvegala in se odločila za poseg, če bi vedela, da ji lahko škodi,'' je na sodišču povedal David, užaloščeni mož preminule Kat McClure. 31-letnica sicer ni bila povsem zadovoljna s svojim videzom – želela je manjši nos in drugačno brado ter tudi večje prsi – a za lepoto ne bi nikoli zastavila življenja, trdi David.
Rutinska operacija nosu je 31-letno Kat stala življenja. (simbolična fotografija)
Rutinska operacija nosu je 31-letno Kat stala življenja. (simbolična fotografija)FOTO: iStockphoto
A ker je bila Britanka, ki je zadnja leta živela v Španiji, prepričana, da bo med in po posegu zanjo dobro poskrbljeno, je plačala nekaj manj kot 7000 evrov in legla na operacijsko mizo, še prej pa se je pogovorila in posvetovala z anesteziologom dr. Ahmedom el Sayedom Moustafo, ki je pozneje med operacijo nadzoroval njene življenjske funkcije. Povedala mu je tudi, da se ji kri strjuje in da je podvržena nevarnosti tvorjenja krvnih strdkov. In ravno na to se je dr. Moustafa tudi skliceval na sodišču. Zatrdil je, da ji je takoj, ko je izvedel za njene težave s strjevanjem krvi, odsvetoval poseg, a se je kljub temu odločila zanj.

Čeprav je šlo za rutinsko operacijo, ki traja približno pol ure, pa se je med posegom močno zapletlo. Katin krvi tlak je začel nenadoma padati, srce se ji je ustavilo. Osebje je zato na pomoč poklicalo reševalce iz bližnje bolnišnice ter začelo z oživljanjem, vendar so ob prihodu na zasebno kliniko, kjer je bila Kat operirana, potem morali reševalci celo eno uro čakati, da je osebje zaključilo s posegom. ''Tako dolgo smo čakali, da bolnico odpeljemo v bolnišnico, da je bilo to že res življenje ogrožujoče ravnanje,'' je povedala reševalka Julie Carpenter. Ko so potem onemoglo Kat končno pripeljali v bližnjo bolnišnico, je bilo že prepozno. Padla je v komo in pol leta pozneje umrla.

Problematično in nevarno pa ni bilo le to, da niso Kat nemudoma odpeljali v bolnišnico, temveč tudi to, da anesteziolog ni lastnoročno beležil pacientkinih življenjskih funkcij, temveč se je preprosto zanašal na izračune in podatke aparatur in računalnika. ''Presenečena sem. Še nikoli do zdaj nisem videla anesteziološkega poročila, v katerem ne bi bilo natančno zabeleženo, kakšen je bil med posegom pulz pacienta. To se mi zdi zelo problematično,'' je povedala mrliška oglednica dr. Adele Williams. Anesteziolog dr. Moustafa je bil leto po incidentu suspendiran, in sicer takoj za tem, ko je na operacijski mizi srčni zastoj doživela še ena pacientka – mama angleškega nogometaša Johna Terryja, ki pa si je po posegu opomogla. Preiskava in sojenje v primeru Kat McClure pa še nista zaključena.

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602