Vizita.si
image (28)

Novice

Učinki droge, alkohola in neprespanih noči vidni na obrazu Kate Moss

K.B.
03. 06. 2011 12.00
5

Dvajset let nenehnih zabav, alkohola in drog je pustilo pečat ne samo na obrazu, ampak tudi na zdravju vrhunske manekenke Kate Moss, ki se v teh dneh pripravlja na poroko z rockerjem Jamiejem Hincom.

Leta 1991 je Kate Moss kot najstnico na letališču JFK v New Yorku odkrila Sarah Doukas, lastnica modne agencije Storm. Najstnica z rožnato poltjo in široko odprtimi očmi jo je takoj navdušila in kmalu je dobila svoja prva dela v modnem svetu. Eno izmed teh je bilo tudi fotografiranje za poročno revijo Brides magazine, katere fotografije so v teh dneh zajele svet, saj se mediji sprašujejo, kakšna bo videti slavna nevesta. A od davnega leta 1991, ko se je pojavila v tej reviji, se je spremenilo marsikaj.

Dekle s suhljato postavo in vreščečim glasom, ki je pri 19 letih kot najmlajša manekenka krasila britansko modno revijo Vogue, je v devetdesetih letih s svojim 'heroinskim' videzom osvojila modni svet in postala ena izmed najbolj zaželenih manekenk med svetovno priznanimi oblikovalci. A z nenadnim uspehom so prišla tudi številna povabila na najbolj prestižne zabave in Kate je postala neustavljiva in redna obiskovalka nočnih zabav tako v Los Angelesu kot tudi Londonu. V tem času je osvojila srce hollywoodskega igralca Johnnyja Deppa, ki je nato priznal, da čeprav se je v tistem času izjemno rad zabaval, je težko dohajal popivanje in 'žuriranje' mlade Kate. Alkohol in cigareti so postali njeni redni spremljevalci in posledice so se kmalu pričele kazati tudi na njenih zobeh in koži. Njen nasmeh je postajal vse bolj rumen, koža pa zaradi neprespanih noči vse bolj sivkasta in uvela. Čeprav je manekenka zanikala, da je bila na teh zabavah prisotna tudi droga, ji mediji niso verjeli. Leta 1998 se je razšla z Deppom in novembra istega leta odšla na odvajanje v britansko bolnišnico The Priory. Kot pravi, se je pač le preveč zabavala.

Infekcija ledvic je ni odvrnila od nočnega življenja

Po odvajanju je Kate vsa prenovljena in razstrupljena ponovno nastopila na modnih revijah priznanih kreatorjev. Škandal ni škodil njeni karieri in Kate se povzpne med 18 najbogatejših Britank ter postane obraz L'Oreala. A leta alkohola, drog in neprespanih noči so terjala svoj davek. 26-letnica se ponovno znajde v bolnišnici, tokrat zaradi infekcije ledvic. Tudi to je ne izuči. Po okrevanju se ponovno zateče k drogam, zabavi in alkoholu.

V intervjujih pojasni, da njena služba ni prav nič zabavna in da jo je pričela dolgočasiti, zato potrebuje nočno življenje. Leta 2001 njen novi partner postane novinar Jefferson Hack, ona pa postane ena najbogatejših supermodelov, vredna 15 milijonov funtov.

Materinstvo in novi škandali

Oči brez življenja, cigareta, ki ji visi iz ust in bleda polt je podoba Kate Moss leta 2002, ko zanosi. Devet mesecev kasneje postane mati male Lile Grace. Kljub materinstvu pa se njeno družabno življenje nič kaj ne spremeni. Ko dopolni 30 let, ne kaže znakov, da bi si želela bolj zdravega načina življenja. Njen mrk videz dopolnijo gube okrog oči in nosu, lasje pričnejo izgubljati lesk.

Leta 2005 Kate spozna rock zvezdnika Petea Dohertyja, ki mu očitajo, da se je dolgo drogiral in svet kmalu preplavijo fotografije Mossove, ki snifa kokain. Hud škandal jo stane pogodbe s podjetjem H&M. Kljub temu pa je še vedno zaželena pri številnih modnih mogotcih, kot so Calvin Klein, Dior, Roberto Cavalli, Bulgari, Stella McCartney in drugimi.

Pred dobrim letom pa se je danes 37-letna zvezdnica zaročila s svojim fantom Jamiejem Hincom in v juliju načrtuje poroko. Ta bo trajala več dni in kot je povedala, si želi, da bi ta bila "žur, ki si ga bodo zapomnili vsi“.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587