Vizita.si
Vsaj petkrat na dan si privoščite zdravo in karseda pestro hrano, saj se boste tako izognili padcem krvnega sladkorja, hkrati pa boste ves čas siti.

Novice

Ojej, kaj je to pod njeno obleko?

S.P.
08. 05. 2013 10.17
6

Čeprav je dolgo veljala za eno najpostavnejših v svoji stroki, pa niti Britney Spears ne more ubežati večnemu prekletstvu žensk. Fotografije so že večkrat pokazale, da so tudi njena stegna pomarančasta, kar pa naj bi pevko močno prizadelo.

Vsaj petkrat na dan si privoščite zdravo in karseda pestro hrano, saj se boste tako izognili padcem krvnega sladkorja, hkrati pa boste ves čas siti.
Vsaj petkrat na dan si privoščite zdravo in karseda pestro hrano, saj se boste tako izognili padcem krvnega sladkorja, hkrati pa boste ves čas siti. FOTO: iStockphoto

Britney Spears, ameriška pop princeska, ki je znana tako po svojih vokalnih kot tudi igralskih sposobnostih, je bila pred leti razglašena za najlepšo žensko na svetu, saj se je lahko pohvalila z zavidljivo vitko postavo, njenega čvrstega trebuščka pa si ni želela le malo katera. Vendar pa vse več fotografij dokazuje, da kljub redni telesni vadbi niti ona ni mogla ubežati prekletstvu, s katerim se spopada marsikatera ženska – pomarančasti koži in celulitu.

Že večkrat, tudi v preteklem tednu, so v medijih zakrožili bližnji posnetki njenih stegen, medtem ko se je v razkrivajočih oblačilih sprehajala po ulicah Los Angelesa. “Ob vsakem koraku se je na njenih nogah pojavila izrazito pomarančasta koža. Če je taka zapustila dom ne namenoma ali pa nalašč, ni znano, bi bilo pa dobro, če bi se pred tem pogledala v ogledalo in obiskala kakšno telovadnico,“ je o ponedeljkovem incidentu v kratkih hlačkah malce grobo poročal Daily Mail. Takšni in podobni komentarji pa so 31-letnico že precej prizadeli. Nesamozavestna mamica naj bi zato med nedavnim fotografiranjem za naslovnico revije Shape magazine celo zahtevala, da morajo vse posnetke, na katerih je vidne nekaj kože, pred objavo digitalno obdelati in jo zgladiti. “Pri teh letih moram delati veliko več, da ohranjam lepo postavo, ki  je bila nekoč samoumevna. Zdi se kot misija nemogoče. Vsak dan tečem, boksam in kolesarim, pazim pa tudi na prehrano, a se celulita preprosto ne morem znebiti,“ je svoje povedala tudi pevka.

Ali veste, kako se do poletja znebiti celulita?

Jejte pet obrokov na dan

Celulita se ne boste znebili s kakšnimi ekstremnimi dietami ali stradanjem, zato je preskakovanje obrokov ali uživanje zgolj zelenjave, juh in enolončnic povsem brezpredmetno. Veliko bolje je, da jeste večkrat na dan po malo in kar se da zdravo ter pestro. Poskrbite torej za pet obrokov na dan, saj se boste tako izognili padcem krvnega sladkorja, hkrati pa boste ves čas siti in vaše telo bo imelo na razpolago vse sestavine, kar vas bo obranilo pred skušnjavami po tisti nezdravi hrani, ki v vaši glavi velja za prepovedano, in pred nabiranjem maščob. Z jedilnika tudi črtajte hrano, ki povzroča kopičenje maščobnega tkiva, in raje poskrbite za vnos tistih živil, ki razstrupljajo telo.

Največji sovražniki

Živila, ki spodbujajo kopičenje maščobnega tkiva in povzročajo celulit, so tista, ki vsebujejo veliko ogljikovih hidratov in sladkorjev (testenine, kruh, pecivo, pica …), ter sladko sadje, na primer mandarine, grozdje in fige. Ta živila povzročijo povišanje krvnega sladkorja in inzulina, hormona, ki pretvarja odvečni sladkor v krvi v maščobe in maščobne blazinice. Izogibajte se tudi rdečemu mesu in mlečnim izdelkom, ki vsebujejo nasičene maščobe, saj zadržujejo vodo v telesu.

Živila proti celulitu

Med najpomembnejšimi živili, ki preprečujejo nastanek celulita, so ribe, ki so bogat vir omega-3 maščobnih kislin in ne vplivajo na zmanjšanje prekrvavitve ter kri očistijo toksinov. Tako preprečujejo in zmanjšujejo napihnjenost maščobnega tkiva in izboljšajo celično strukturo. Ribe uživajte od tri- do štirikrat na teden, posegajte pa predvsem po tistih, ki vsebujejo največ omega-3 maščobnih kislin – to so sled, skuša, losos ...

Ingver, žafran in curry

Ker sol zadržuje vodo in povzroča nastanek celulita, redno uporabljajte ingver, žafran in curry, ki bodo zmanjšali porabo soli v vaši kuhinji. Curry in žafran, ki ju lahko uporabljate pri pripravi rib, zelenjave in žitaric, sta močna antioksidanta, ki ščitita pred staranjem in kopičenjem maščobnega tkiva. Ingver, ki je idealen za pripravo zelenjavnih in sadnih solat, preprečuje zastajanje tekočine, ki se kopiči v tkivih, in hkrati razstruplja telo.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 650