Vizita.si
image (28)

Novice

Uresničil se je strah vsake mame ...

K.P.
31. 08. 2012 08.08
3

Prav vsi starši skušajo svoje malčke obvarovati pred bolečino. Svarijo jih pred nevarnostmi, ki bi jih lahko zaznamovale za celo življenje, a včasih se lahko kljub svarilom in pazljivosti zgodi nepričakovano.

Tistega dne se je 52-letna babica Carina Blackshaw vrnila iz trgovine ter na kuhinjski pult odložila napolnjene nakupovalne vrečke, v katerih je bilo tudi sredstvo za čiščenje pečic. Mama Calluma in Calvina Blackshaw, ki sta se v kuhinji igrala z avtomobilčki, je bila v sosednji sobi. "Po nakupovanju sem odšla še do bližnje trgovine, da bi fantoma kupila nekaj sladkarij. Ko sem zapustila stanovanje, sta se veselo igrala s svojimi igračkami, Maxine pa je bila v sosednji sobi. Ko sem se vrnila, so bili vsi zunaj in v stanju panike,“ pripoveduje babica dve leti starih dvojčkov.

Medtem ko sta bila v kuhinji sama, se je Callumu uspelo povzpeti do nakupovalnih vrečk in odpreti čistilo za pečico. Čeprav je bila plastenka zaprta z otrokom varnim ('child proof') pokrovčkom, je čistilo nekako odprl in ga popil. V hipu mu je postalo slabo, začel je bruhati in za nekaj trenutkov celo izgubil zavest. Čistilo je bilo tako močno, da je ožgalo preprogo, ko ga je Callum izbruhal. Malček je utrpel hude notranje opekline, ki bi mu utegnile pustiti doživljenjske posledice. Medtem ko fantek okreva v londonski bolnišnici, ob njem bdi 23-letna mama Maxine, ki nikakor ne more razumeti, kako je njenemu sinu uspelo odpreti čistilo. Sklepajo, da je šlo za okvaro na embalaži izdelka. Callum trikrat dnevno prejme hrano skozi cevko v nosu, vsako noč pa mu morajo razširiti požiralnik, da se ne bi sprijel, s čimer bi bilo onemogočeno pravilno celjenje notranjih opeklin. "Pretresena sem in počutim se odgovorno za dogodek,“ pove babica Carina, medtem ko vsi čakajo na končni razplet nesrečnega dogodka.

Da bi ljudje čistilna sredstva zamenjali za pijačo, se sicer dogodi redkokdaj, a strah, da bi to storil otrok, je vsekakor velik pri vsaki mami. Prav zato ne gre stekleničk z zdravju nevarnimi vsebinami nikoli puščati v bližini otrok, ne glede na to ali so stekleničke odprte ali zaprte, saj lahko ob zaužitju vsebine pride do posledic za vse življenje ali pa je dogodek lahko celo usoden.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587