Vizita.si
gol trebuh in bikini

Novice

Uspeh hujšanja je odvisen od vaših genov!

E.T.
07. 03. 2010 11.10
4

Ste že dolgo na strogi dieti, pa nikakor ne morete shujšati? Vam tudi redna telovadba ne pomaga? Krivo je to, da vaš način hujšanja ne ustreza vaši genski zasnovi, pravijo raziskovalci. Rešitev: naredite preprost genski test in potem izberite pravi način hujšanja!

Uspeh hujšanja je odvisen od tega, kaj je zapisano v vaših genih, pravijo raziskovalci.
Uspeh hujšanja je odvisen od tega, kaj je zapisano v vaših genih, pravijo raziskovalci.FOTO: iStockphoto
Ameriški raziskovalci so v študijo vključili 101 žensko in vsem naredili preprosto analizo DNK-ja. Nato so prostovoljke glede na njihove genske zapise razdelili v tri skupine. Hkrati so ženskam znotraj posamezne genske skupine določili tri različne diete. Ene so morale 12 mesecev jesti minimalne količine ogljikovih hidratov, druge so bile na dieti brez slabih maščob, tretje pa so morale za eno leto sicer zmanjšati vnos ogljikovohidratnih živil, a hkrati povečati uživanje beljakovin. Po enem letu so znanstveniki prišli do nadvse zanimivih in obetavnih rezultatov. Ženske, ki so bile na dieti, ki je ustrezala njihovemu genskemu zapisu, so izgubile kar dvakrat do trikrat več odvečnih kilogramov kot tiste, ki so bile glede na svoje gene na povsem napačnem režimu preharanjevanja.
Raziskovalci pravijo, da smo ljudje zaradi edinstvenega genskega zapisa različni, zato vadba in hrana, ki sta pisani na kožo nekaterim ljudem, ne ustrezajo in ne pomagajo nekim drugim ljudem.
Raziskovalci pravijo, da smo ljudje zaradi edinstvenega genskega zapisa različni, zato vadba in hrana, ki sta pisani na kožo nekaterim ljudem, ne ustrezajo in ne pomagajo nekim drugim ljudem. FOTO: iStockphoto

Podobe študije so naredili tudi britanski raziskovalci, ki so ugotavljali, kako različne telesne vadbe delujejo na različne posameznike. Ugotovili so, da aerobni športi, kot so tek, plavanje, kolesarjenje, na ljudi z določenimi genskimi variacijami nimajo vpliva, kar je dvignilo nemalo prahu tako med strokovnaki kot laiki. A dejstvo je, pravijo raziskovalci, da smo ljudje zaradi edinstvenega genskega zapisa različni, zato vadba in hrana, ki sta pisani na kožo nekaterim ljudem, nikakor ne ustrezajo in ne pomagajo nekim drugim ljudem. Ker je vsak človek edinstven, za delovanje potrebuje različne kombinacije živil oziroma hranilnih snovi in hkrati za ohranjanje ali doseganje vitkosti vsak potrebuje sebi, svojim genom prilagojeno dieto in način vadbe. Kajti potrebe po hranilih in njihova presnova so zapisani v genih.

Na preprost genski test se lahko naročite tudi pri nas. In menda je testiranje povsem preprosto – izučeni strokovnjaki vam nutrigenomsko laboratorijsko analizo izdelajo na podlagi vaše DNK, natančneje na podlagi vzorca sline. Nato vam s pomočjo analize določenih mest v genih in dosedanjih ugotovitev na področju nutrigenomike priporočijo ustrezno prehrano in življenjski stil. Kajti pravilno prehranjevanje in ustrezen življenjski slog sta  pomemnba ne le za lepo, vitko postavo, temveč tudi za splošno zdravje in dobro počutje.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587