Vizita.si
image (28)

Novice

Da bi si lahko nadela kostum stripovske junakinje, je izgubila 70 kilogramov

L. E.
23. 09. 2016 09.39
3

Vsak ima svojo motivacijo. 37-letna Avstralka deli s svojo družino eno strast: stripe. Želela si je, da bi si lahko kot oni nadela kostume najljubših junakov. A celo največji je bil pretesen. Danes, ko ji je uspelo izgubiti 70 kilogramov, je končno del družinske zabave.

Mamica treh otrok Casey Gemmell je imela 159 kilogramov, ko se je odločila, da začne hujšati. Pravi, da so se kilogrami začeli nabirati prav z otroki. Natančno ve, zakaj je imela preveliko težo. 

"Vedno sem imela rada hrano, poleg tega so me vzgojili, da pojem vse, kar je na krožniku," pravi. In da nič ne vrže v smeti. "Otroci za večerjo nikoli ne bi pojedli vsega in jaz bi pojedla še, kar je ostalo na njihovih krožnikih." Kadar ni jedla z družino, se je poleg tega večinoma prehranjevala s hitro prehrano, ker je bilo to najlažje. Tudi gibala se ni. Posvečala se je otrokom in pravi, da se ni pretirano ukvarjala s tem, kako je videti. V njenih mislih je bilo materi dovoljeno biti okroglejše postave.

A vse je ušlo izpod nadzora. Čeprav si tega zavestno ni priznala in se je vedno smehljala, ji je bilo žal, da ni mogla biti del zabave, ki je družila preostale člane družine. Odkar sta šla z možem pred leti prvič na stripovsko konvencijo, sta namreč oba oboževalca stripov in njegovih junakov, nad čemer sta navdušila tudi otroke. Radi se udeležujejo teh konvencij, mož in otroci so se tudi vedno preoblekli v najljubše junake. Sama pa se je davno nehala preoblačiti, saj je pridobila toliko kilogramov, da ni več mogla najti dovolj velikega kostuma. "Mož in otroci so se vedno preoblekli in se fotografirali z drugimi junaki. Jaz sem stala ob strani. Nikoli nisem izdala, kako se počutim. A želela sem si, da bi se lahko preoblekla tudi jaz."

Nato pa se je nekega dne morala. Mož se je odločil, da za najmlajšega sina organizira zabavo v kostumih. "Takoj sem bila živčna. Vedno sem se kostumom lahko izognila, tokrat pa se nisem mogla, saj je šlo za rojstnodnevno zabavo mojega otroka. Naročila sem največji kostum, ki sem ga našla. Ni mi bil prav. Namesto kot obleko sem ga nekako oblekla kot majico. Spodaj pa pajkice. Ko je prijatelj na Facebook prilepil fotografije z zabave, sem se zgrozila. Odkar sem rodila drugega od treh otrok, se praktično nisem več fotografirala ali gledala v ogledalo. Prvič sem stopila na tehtnico in nisem mogla verjeti, da sem se tako zanemarila." Imela je že 159 kilogramov. Ko je spoznala moža, jih je imela 74.

Naslednji dan je začela hoditi na sprehod z namenom, da začne počasi teči. "Prvič sem ostala brez sape po 30 sekundah. Potem mi je šlo počasi bolje in to me je dodatno motiviralo." Ko se je začela še bolje prehranjevati, so se kilogrami začeli topiti. Ko je bila nova stripovska konvencija, je imela že 35 kilogramov manj. Nadela si je kostum, ki ji je bil na rojstnodnevni zabavi premajhen. "Zdaj je bil prevelik in morala sem si nadeti pas. Prvič sem se na konvenciji tudi fotografirala z družino. Bila sem zelo vesela." 

V naslednjih dveh letih je 171 centimetrov visoka Casey izgubila še enkrat toliko kilogramov. Danes jih ima 89. In uživa v kostumih stripovskih junakov skupaj z družino.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587