Vizita.si
image (28)

Novice

Svoje življenje je obrnila na glavo

L.E.
25. 01. 2013 16.49
9

Danes 31-letni Kelly so zdravniki že napovedovali, da bo umrla zaradi srčne kapi. Toda svoje življenje je uspela obrniti na glavo in danes ne trpi več zaradi motenj hranjenja, temveč je celo prvakinja v fitnesu.

Potem ko se je sedem let borila z anoreksijo in bulimijo, ob nekaterih dnevih stradala ter se ob drugih prenajedala ter potem vse izbruhala, je Kelly Sephton nekega dne le uspelo spremeniti svoje življenje. Toda ko je takrat 23-letna Angležinja obiskala zdravnike in jih prosila, da jo ozdravijo motenj hranjenja, so jo ti postavili na realna tla in ji povedali, da bo njena pot okrevanja težka, saj bo uspešna le, če vloži dovolj truda. Toda danes 31-letna prvakinja v fitnesu se je teh demonov le uspela rešiti.

''Kot najstnica sem trpela zaradi motenj hranjenja, včasih več dni nisem pojedla drugega kot nekaj sladkarij,'' je priznala britanskemu časopisu Daily Mail. ''Včasih sem se prenajedala s čipsom in čokolado ter moja lica so zaradi tega postala polna, drugič sem stradala in kar naenkrat sem bila videti upadla. Toda ker sem se vedno ukvarjala s športom in plesala skoraj vsak dan v tednu, so vsi mislili, da moja teža tako niha glede na to, koliko telovadim. Moje težave nihče ni opazil več let.'' Njen odnos do hrane je ostal njena mračna skrivnost, predvsem pa ji je dajal občutek, da lahko nekaj v svojem življenju nadzira. Ko se je pozneje tega uničujočega vzorca obnašanja želela znebiti, so ji zdravniki razložili, da si je do tistega trenutka že škodila do te mere, da ima izredno povečano tveganje, da umre zaradi srčne kapi ali da ostane celo življenje neplodna. Ugotovili so namreč, da ima endometriozo. To je bolezen, pri kateri se zgodi, da se tkivo maternice začne razraščati zunaj nje in se tudi tam obnaša kot v maternici. To pomeni, da se debeli in se želi v času menstruacije izločiti iz telesa. Ker pa to ni mogoče, začne dražiti okoliška tkiva in lahko, če se ne zdravi, povzroči neplodnost. Bolezen je tako napredovala, da so zdravniki predlagali celo, da bi ji maternico odstranili, za kar pa se ni odločila. ''Nisem čutila jeze ali žalosti, bila sem popolnoma otopela,'' se spominja teh dni. ''Toda danes sem vesela, da tega nasveta nisem upoštevala.'' Kelly je kot mlada sicer zanosila, vendar je kmalu tudi spontano splavila, kar ni nikoli nikomur priznala. Namesto tega je svojega partnerja zapustila in zapadla v depresijo.

Toda kot pripoveduje sama, se je nekega dne preprosto zbudila in spoznala, da tako resnično ne gre več naprej. ''Naše razmišljanje lahko močno vpliva na naše življenje,'' verjame. ''Nikar ne podcenjujte moči pozitivnega razmišljanja.'' V tistem trenutku je spoznala, da mora svojo željo po nadzorovanju svojega telesa usmeriti v neki cilj, ki bo zanjo malo bolj zdrav. Tako se je odločila, da bo začela zahajati v fitnes in se ukvarjati celo z bodibildingom. ''Šlo je za velik test osredotočenosti, za veliko mučnega treniranja, poleg tega sem morala poskrbeti, da je moje telo dobilo dovolj goriva.'' Aprila je prvič postala prvakinja v fitnesu, zdaj je tako dobra, da ima celo svoje pokrovitelje. ''Sem prva v Evropi in peta na svetu. Prejšnje leto sem se tudi poročila s svojim sanjskim moškim; organizirala sva prelepo poroko na plaži. Verjamem, da bova blagoslovljena tudi z otroki.'' Zdaj ljudi, ki se ubadajo s podobnimi težavami, uči, kako jih premagati. ''Učim jih, kako pozitiven učinek imajo pravilna prehrana, gibanje in pozitivno razmišljanje.''

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587