Vizita.si
image (28)

Novice

Uspelo ji je v samo treh mesecih!

L.E.
13. 09. 2012 12.58
83

24-letna Angležinja Tess Giddings je poskušala shujšati že neštetokrat. Toda kaj se je spremenilo, da ji je nenadoma to uspelo v samo treh mesecih?

24-letna Tess Giddings se je začela z odvečno težo spopadati po rojstvu svojega prvega otroka. Nosečniški kilogrami se, četudi je imela le 18 let, kar niso hoteli stopiti. Še več se jih je nabralo po naslednjih treh porodih in danes ve, zakaj. Nikoli se namreč ni znala prehranjevati zdravo. Večinoma je uživala le hitro prehrano in čokolado. Če se to na njeni postavi še ni toliko poznalo, ko je bila najstnica, se je sčasoma začelo močno odražati na številki, ki jo je pokazala tehtnica.

“Sploh nisem imela normalnih obrokov. Jedla sem, kar koli mi je prišlo pod roko. Škatlo, v kateri so bile sladkarije za otroke, sem spraznila, še preden so ti lahko sploh pogledali vanjo. Medtem ko sem pazila na otroke, sem cel dan ves čas jedla.“ Poskusila je nešteto diet, vendar so bile tako nezdrave, da niso pomagale niti se jih ni mogla dolgo držati. Zaradi čedalje več kilogramov je postajala vedno bolj utrujena. Lahko je le še sedela pred televizorjem in spet jedla. “Poskusila sem vsako dieto, ki obstaja, toda nič ni delovalo. Poleg tega nisem imela več nobene energije, lahko sem samo še sedela pred televizorjem,“ se spominja. Ni imela več samozavesti, da bi se družila s prijatelji. Čeprav je bila tako mlada, si je začela izbirati le oblačila, ki so bila črna, siva in neprivlačna. 

Nato pa je nastopil trenutek, ko se je resnično odločila, da mora nekaj spremeniti. Njen mož je zelo športen in nekega dne je svojega najstarejšega sina slišala, kako je svojemu očetu rekel: “Mama sploh ni več zabavna. Nikoli več nič ne počne z nami.“ To jo je zabolelo in poskušala je najti rešitev. “Bila sem popolnoma skrušena, toda sploh nisem vedela, kako naj shujšam.“ Idejo je dobila, ko je v časopisu prebrala, kako je odvečno težo izgubila britanska zvezdnica resničnostnih šovov Lauren Goodger. Odločila se je, da bo njene nasvete preizkusila še sama. Tako se je naučila jesti zdravo. Če je prej uživala čokoladne kokice, toast s kikirikijevim maslom, smoki, čokolado in pico, si je od takrat naprej začela pripravljati ovsene kaše, juhe, jajca s polnozrnatim kruhom, solate s tuno in piščančja prsi z zelenjavo. Če postane lačna med obroki, si privošči jogurt ali bolj zdravo ploščico.

“Neverjetno veliko ljudi me je prepričevalo, da mi ne bo uspelo, da bom težo, ki sem jo izgubila, sčasoma spet pridobila nazaj,“ je ogorčena. Toda uspela jim je dokazati, da nimajo prav. V samo treh mesecih je izgubila neverjetnih 25 kilogramov. “Sedaj jem zelo zdravo, vse obroke si pripravim doma. Pregrešim se le ob sobotah, toda šest dni v tednu se držim svojega načrta. Moj mož in otroci so zelo ponosni. Želela sem, da bi bila za moža bolj privlačna in sedaj sem. Imam toliko več samozavesti. Ne morem verjeti, kako sem se spremenila. Tako sem samozavestna in srečna, kot bi bila druga oseba. Poleg tega imam končno dovolj energije, da se lahko z otroki podim po parku,“ je navdušena. Nikoli si ni mislila, da bo kdaj videti kot zvezdnice, ki jih je občudovala v revijah. Odvrgla je vsa svoja nekdanja oblačila ter si privoščila povsem nova. “Končno si lahko kupim, kar mi je všeč, ne pa, kar bi me vsaj malo stanjšalo. Tako sem vesela, da me je Lauren Goodger navdahnila, kako naj spremenim svoje življenje.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (83)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587