Vizita.si
image (28)

Novice

Uspelo jima je nemogoče

S.C.
16. 02. 2012 14.01
11

Še pred slabim letom sta Škota Rebecca Hall Mills in Jonathan uživala v skupnem lenarjenju ob gorah nezdrave prehrane, danes pa vitka osvajata vrhove okoliških hribov in svetujeta pomoči potrebnim pri izgubi kilogramov, kar se jima je nekoč zdelo nemogoče.

Sendviči in nezdravi prigrizki so bili del najinega vsakdana. Uživala sva v hrani in skupnem poležavanju,“ pripoveduje Rebecca Mills iz škotske vasice Longformacus, 29-letnica, ki se danes zgrozi ob misli, kako sta še slabo leto nazaj s partnerjem preživljala dneve. “Skupaj sva imela skoraj 200 kilogramov in nihče od naju se ni bil sposoben vzpeti niti na bližnji hrib.“ Rebecci so se odvečni kilogrami začeli nabirati med študijem matematike na univerzi v Edinburgu, kjer je živela skoraj samo od hitre hrane in piva. Tam je spoznala tudi sedanjega partnerja Jonatana Halla, študenta računalništva, s katerim sta pozneje ustanovila skupno podjetje s programsko opremo. Toda niso ju povezovali le skupni poslovni interesi, pač pa tudi ljubezen do hrane. Nikoli se nista obremenjevala s kilogrami, bila sta zaljubljena in uživala sta v obilnih visokokaloričnih obrokih. Toda odvečna teža je začela ogrožati njuno zdravje, težko sta dihala, utrudil pa ju je že kratek sprehod. “Ne bom pozabila neke nedelje lanskega leta. Želela sem obleči svoje najljubše hlače, toda enostavno jih nisem mogla zapeti,“ se z grozo spominja Rebecca. “Zdelo se mi je, kot da me je nekdo polil s hladno vodo, kot da bi se nenadoma prebudila v realnost.“

V tistem trenutku se je zavedala, da mora nujno ukrepati. Sicer s težavo, toda uspelo ji je zbistriti misli in nabrati dovolj moči, da se je lotila najtežjega projekta v svojem življenju – hujšanja, pri čemer se ji je pridružil tudi partner. Najtežje je bilo z jedilnika črtati prigrizke in se začeti gibati. Zelenjava, sadje ter pusto meso jima je bilo še pred dobrim letom tuje, nato pa sta začela uživati v zdravi prehrani vsak dan in kmalu sta se počutita izvrstno, dodatno energijo in kondicijo pa sta si nabirala z daljšimi sprehodi. Ves čas sta spodbujala drug drugega in s trdno voljo jima je uspelo nekaj, kar se je na začetku zdelo nemogoče. S popolnoma spremenjenim načinom življenja sta skupaj izgubila 70 kilogramov, torej vso odvečno težo, na kar sta izjemno ponosna. Ne samo da končno lahko osvajata vrhove okoliških hribov, zdravo hrano in telesno aktivnost sta tako rekoč vzljubila, hkrati pa se je okrepila tudi njuna ljubezen. Rebecca je celo postala vodja skupine, ki pomaga drugim z nasveti o hujšanju in zdravi prehrani, kar se ji je še pred letom dni zdelo nepredstavljivo.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587