Vizita.si
V okviru konzorcija bodo v prihodnosti potekale raziskave, ki bodo osredotočene na razvoj in uvajanje mezenhimskih matičnih celic v klinično zdravljenje težje ozdravljivih bolezni.

Novice

Ustanovljen Center matičnih celic

M.K.
09. 07. 2009 11.27
0

Konzorcij Centra matičnih celic je predstavil ustanovitev in delovanje Centra CMC, v okviru katerega bodo v prihodnosti potekale raziskave, ki bodo osredotočene na razvoj in uvajanje mezenhimskih matičnih celic v klinično zdravljenje težje ozdravljivih bolezni na način osebnostnega zdravljenja.

S tem želijo doseči učinkovitejše zdravljenje bolnikov in trajno ozdravljenje bolezni, kar omogoča znatne prihranke zdravstvu.

Konzorcij Centra matičnih celic tvorijo partnerji: Nacionalni inštitut za biologijo, Biotehnična in Medicinska fakulteta v Ljubljani, Onkološki inštitut Ljubljane, Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino ter podjetja Bia d.o.o., BPK d.o.o., Educell d.o.o., Labormed d.o.o., Pristop d.o.o. in TikhePharma d.o.o. Njihovo vodilo načelo je: "Česar ne moremo razdrobljeni, pa lahko dosežemo povezani v trden razvojno in gospodarsko povezan konzorcij".
Konzorcij Centra matičnih celic tvorijo partnerji: Nacionalni inštitut za biologijo, Biotehnična in Medicinska fakulteta v Ljubljani, Onkološki inštitut Ljubljane, Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino ter podjetja Bia d.o.o., BPK d.o.o., Educell d.o.o., Labormed d.o.o., Pristop d.o.o. in TikhePharma d.o.o. Njihovo vodilo načelo je: "Česar ne moremo razdrobljeni, pa lahko dosežemo povezani v trden razvojno in gospodarsko povezan konzorcij".FOTO: iStockphoto

V okviru konzorcija CMC bodo v prihodnosti potekale raziskave, ki bodo osredotočene na razvoj in uvajanje mezenhimskih matičnih celic v klinično zdravljenje težje ozdravljivih bolezni, kot so poškodb kosti in hrustanca ter neozdravljivih bolezni jeter, autoimunskih bolezni in nekaterih vrst raka. Rezultati delovanja CMC pa bodo vidni kot hitrejši prenos temeljnih raziskav v klinične študije, uvajanje nove paradigme v medicini - osebnostni pristop k diagnozi in terapiji, predvideno povišanje visoke dodane vrednosti v sektorju medicinskih tehnologij ter razvoj globalne farmacevtske industrije na področju biofarmacije (in posledično visoka stopnja zanimanja farmacevtskih podjetij za trženje novo razvitih produktov) ter tudi v samostojnosti in uveljavljenost CMC (in posledično Slovenije) na globalnem trgu.

V okviru konzorcija bodo v prihodnosti potekale raziskave, ki bodo osredotočene na razvoj in uvajanje mezenhimskih matičnih celic v klinično zdravljenje težje ozdravljivih bolezni.
V okviru konzorcija bodo v prihodnosti potekale raziskave, ki bodo osredotočene na razvoj in uvajanje mezenhimskih matičnih celic v klinično zdravljenje težje ozdravljivih bolezni.FOTO: iStockphoto

V Konzorciju CMC so prepričani, da prav odprtost za povezovanje z novimi partnerji za kombinirane vrste zdravljenje na področju biofarmacije, (nano)materialov in okoljskih tehnologij predstavlja temelje trajnostnega obstoja in razvoja CMC. Matične celice so namreč novo upanje za neozdravljive bolnike, zaradi česar je pomemben razvoj panoge kot celote. Pri tem je še posebej pomembno shranjevanje virov bodočih načinov zdravljenj za novorojenčke in mladostnike, kar predstavlja najboljšo naložbo za zdravo prihodnost nove generacije.

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587