Vizita.si
image (28)

Novice

V enem letu je izgubila 38 kilogramov. Naj vas navdihne!

L.E.
18. 05. 2016 08.10
12

"Bila sem šokirana, ko sem se stehtala in videla, da imam 114 kilogramov," pripoveduje 25-letna Amanda. "Rekla sem si, da je to zadnjič, da vidim to številko." Obljubo si je izpolnila. V enem letu je izgubila 38 kilogramov in njeno življenje je postalo mnogo boljše.

 

Začelo se je z bratovo poroko, na kateri je bila 25-letna Amanda Woods družica. Nosila je obleko konfekcijske številke 50. In še v njo se je komaj stisnila. Pod njo je nosila tri pare perila za oblikovanje telesa. Obleka ji je bila tako ozka, da je v njej komaj sedela.

In boljša mama sem, ker se lahko igram s sinom. Vsak dan greva na sprehod, se igrava, greva na plavanje. Dajem mu dober zgled. Prej sem bila večinoma doma, ker sem čutila, da me vsi obsojajo, če kam grem.

"Spomnim se, kako je bilo, ko sem po dogodku prvič videla fotografije. Brat je najel profesionalnega fotografa, jaz pa že dolgo nisem imela fotoaparata zraven sebe. Vedno sem pazila, da ga ni bilo. In ko sem po dolgem času videla svoje fotografije, sem bila zgrožena nad svojo obilnostjo. Obleko so mi naročili, preden sem zanosila. In takrat sem naročila eno številko večjo. Kljub temu sem se v njej zelo težko usedla. Oblekla sem si tri pare perila za oblikovanje postave in kljub temu sem se počutila ogromno zraven ostalih družic. Preoblekla sem se takoj, ko sem se lahko, ampak fotografije so me res šokirale."

Maja lanskega leta je začela hujšati po enem izmed plačljivih programov, ki te naučijo, kako se začeti bolj zdravo prehranjevati. Prvič je poskusila shujšati že po sinovem rojstvu, ampak se temu ni povsem predala, zato ni bila uspešna. Tokrat je bila njena motivacija večja. "V prvih šestih mesecih sem izgubila 23 kilogramov. V naslednjih šestih mesecih sem izgubila še 15 kilogramov. In pozitivne učinke sva opazila oba s sinom." Prej je bila preveč osramočena, da bi se z njim fotografirala. "Sedaj imava prvič skupne fotografije. Med njegovim prvim letom pa nisva naredila nobene. Oziroma sem vsako, ki je bila narejena, takoj izbrisala. Vedno mi je bilo žal, da nisem na skupnih fotografijah." Tako s sinom kot z ostalimi. "Sedaj pa me ni več strah, da me bo kdo označil na Facebooku. Ne skrivam se pred objektivom. In boljša mama sem, ker se lahko igram s sinom. Vsak dan greva na sprehod, se igrava, greva na plavanje. Dajem mu dober zgled. Prej sem bila večinoma doma, ker sem čutila, da me vsi obsojajo, če kam grem."

Danes nosi konfekcijski številki 38 ali 40. To je dosegla s spremembo prehrane in tekom. Danes lahko preteče 5 kilometrov v 25 minutah. S trenerjem tudi dviguje uteži. "Moj krvni tlak se je znižal in v telesu imam normalno količino maščobe. Vidim, da moje telo postaja čedalje bolj čvrsto. Moja družina in prijatelji so vsi navdušeni in pravijo, da jih navdihujem, da nekaj v svojem življenju na bolje spremenijo še sami," doda. Njena zgodba dokazuje, da je marsikaj mogoče.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587