Vizita.si
S pomočjo joge je Arthur v manj kot letu dni shujšal kar 63 kilogramov.

Novice

To pa je preobrazba!

Ni.J.
13. 05. 2012 16.15
5

Arthur se je med zalivsko vojno poškodoval, po operaciji pa so mu zdravniki povedali, da nikoli več ne bo mogel samostojno hoditi, kaj šele teči. Takrat je zapadel v depresijo in se zredil na 127 kg.

S pomočjo joge je Arthur v manj kot letu dni shujšal kar 63 kilogramov.
S pomočjo joge je Arthur v manj kot letu dni shujšal kar 63 kilogramov.FOTO: YouTube

Ko je po operaciji zaradi poškodbe, ki jo je staknil med zalivsko vojno, izvedel, da ne bo mogel nikoli več normalno hoditi, se je 47-letni Arthur Boorman zredil na 127 kilogramov. Prepričan je bil, da je njegovo življenje izgubljeno, končano in ne bo nikoli več srečen. Zahvaljujoč jogi pa je njegovo življenje spet dobilo smisel. V samo 10 mesecih je namreč s to obliko vadbe shujšal neverjetnih 63 kilogramov in danes lahko ne le hodi, temveč celo teče.

Nekega večera je med brskanjem po spletu Arthur naletel na spletno stran, na kateri je bila predstavljena posebna vadbena tehnika, tako imenovana DDP joga. Gre za vadbo, ki jo je oblikoval in razvil nekdanji profesionalec v wrestlingu Diamond Dallas Page, ki je tudi sam trpel zaradi poškodb in odkril 'zdravilo' v obliki položajev za krepitev mišic in večanje odpornosti. DDP joga ni običajna joga. Vključuje kardio vaje, vaje za krepitev mišic osrednjega dela telesa in različne dihalne tehnike pri visoko aerobni vadbi. Od drugih oblik joge pa se, kot pravi Page sam, razlikuje tudi v tem, da ne obsega prižiganja kadil in meditiranja, kar poudarja tudi slogan DDP joge, ki pravi: “To ni taka joga, kakršno prakticira vaša mama.“

Arthurja je predstavitev vadbe prepričala in Pageu je poslal svoje fotografije in ga prosil za pomoč. “Ko sem videl, da nosi opornice za kolena in hrbet, hodi s pomočjo palice, tehta 127 kilogramov in ima tako ogromen trebuh, sem sprva pomislil na to, kako naj se lotim tega projekta in kaj lahko sploh naredim, da mu pomagam,“ pravi Page.

Čeprav so mu zdravnii povedali, da ne bo mogel nikoli hoditi brez pomoči, je dokazal, da so se motili. Danes ne le normalno hodi, temveč tudi teče. Odprl pa je tudi lastni joga studio.
Čeprav so mu zdravnii povedali, da ne bo mogel nikoli hoditi brez pomoči, je dokazal, da so se motili. Danes ne le normalno hodi, temveč tudi teče. Odprl pa je tudi lastni joga studio.FOTO: YouTube

Arthur je družinski človek. Poročen je že 20 let, z ženo imata tri otroke in pet mačk. Ko je v vojski služil kot padalec, si je med enim od pristankov s padalom v času zalivske vojne poškodoval noge in hrbtenico. Nemudoma so ga morali operirati, po posegu pa je bil odvisen od bergel in opornic. Kot pravi sam, je takrat začel le še čakati na smrt. Vendar pa Arthur le ni dovolil, da bi invalidnost popolnoma prevzela nadzor nad njegovim življenjem. Iskal je rešitev in jo našel. Hujšanja in spremembe življenja se je lotil z veliko poguma in vztrajnosti. Doma je vadil vsakodnevno, kadarkoli je le imel čas. “Najprej sem si moral zbistriti glavo. Ko sem uredil svoje misli, se je bilo treba le še lotiti dela,“ je za ABC News povedal Arthur. Kupil si je DVD in v samo šestih mesecih izgubil kar 45 kilogramov, po še štirih mesecih pa je kazalec na tehtnici pokazal že 63 kilogramov manj. Leta 2007, po mesecih vlaganja truda v intenzivno vadbo, je Arthur po 15 letih prvič lahko shodil sam, brez pomoči opornic, bergel ali palice. Njegov napredek pa se ni zaključil na tisti točki. Danes zato lahko teče, ustanovil pa je tudi lastni joga studio. “Zdravniki so se močno motili, ko so mi rekli, da ne bom nikoli več hodil normalno,“ še zaključuje.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587