Vizita.si
image (28)

Novice

V 9 mesecih se je 'prepolovila'!

Ni.J.
05. 09. 2011 08.15
12

Mlada mamica je v pičlih devetih mesecih shujšala neverjetnih 70 kilogramov, kar polovico svoje telesne teže. V ekstremno hujšanje sta jo prepričala nenehno norčevanje mimoidočih ter kruto spoznanje.

24-letna Emma Barraclough je iz 140 kilogramov v devetih mesecih shujšala na 70 kilogramov, razlog zato pa je bilo predvsem norčevanje mimoidočih zaradi njene teže in težko spoznanje, da ne bo videla sina odraščati.

Natakarica in mamica dveletnega Lawrenca je o hujšanju razmišljala in oklevala že več let, a kljub nadležnemu in vse prej kot prijetnemu večletnemu zbadanju mimoidočih, posmehovanju za njenim hrbtom in kazanju s prstom nanjo zaradi njene debelosti, nikakor ni zbrala pravega poguma za ta korak. Potem ko so ji zdravniki povedali, da verjetno ne bo videla odraščati svojega otroka, če ne bo kaj storila glede svoje teže, pa se je rigorozno lotila projekta hujšanja.

Ogromna sem bila že v šoli, a sem kljub temu jedla nezdravo prehrano. V hrani sem našla tolažbo zaradi zbadanja … Znašla sem se v začaranem krogu, iz katerega nisem znala ven,“ pravi. “Delala sem v restavraciji in kar naprej sem se soočala z žaljivkami strank. Bilo je zelo hudo, najhuje pa sem se počutila, ko je ena od strank stopila do mene in me vprašala, ali bi poletela kot balon, če bi me nekdo zabodel z buciko.“ Pravi, da je v tistem trenutku komaj zadrževala solze in da se ji je dogodek za vedno vtisnil v spomin. “Še vedno me boli, ko pomislim na ta dan. Počutila sem se grozno, a sem vse te žalitve začela jemati le še kot dodatno spodbudo za hujšanje in ohranjanje nove telesne teže.“

Ko je pred dvema letoma rodila, je Emma tehtala nekaj več kot 140 kilogramov. Pred devetimi meseci pa se je odločila, da bo drastično spremenila svoj življenjski slog in shujšala. “Zavedla sem se, da svojega sina ne bom videla odraščati, če bom nadaljevala s pridobivanjem teže. Poleg tega se zaradi debelosti nisem mogla posvečati sinu v tolikšni meri, kot sem se želela. Že nakupovanje je bilo zame nočna mora, saj nikjer nisem mogla najti ustrezne velikosti oblačil. Poleg tega so bila oblačila za debelejše ljudi dražja in si jih niti nisem mogla privoščiti. Ne samo to, tudi v kino nisem mogla, ker so bili stoli pretesni zame.“

Emmina 47-letna mama Louise je hči spodbudila, da se vključi v shujševalni program. Emma je nasvet upoštevala, v roku nekaj tednov pa so se njeni kilogrami začeli topiti. “Vsak uspeh je vodil k še večjemu uspehu. V prvih mesecih sem toliko napredovala, da sem še bolj zagrizeno začela uresničevati svoj načrt,“ razlaga Emma, ki je takrat na dan pojedla največ 500 kalorij.

Sedaj se počutim odlično. Končno se lahko igram s sinom, nakupujem obleke v vseh trgovinah in hodim v kino. Mislim, da me vsi tisti, ki so se norčevali iz mene, sploh ne bi prepoznali. Tudi nekateri prijatelji, ki jih že dolgo nisem videla, me niso prepoznali,“ je navdušena.

Tudi Emmin partner, 23-letni Jeff Davies, je navdušen nad njeno novo podobo, saj je Emma sedaj veliko samozavestnejša, njuna zveza pa trdnejša. “Jeff me je ljubil prej in me ljubi sedaj, a mislim, da ceni spremembo. Velikokrat me dvigne v naročje in me vrti, tega pa prej ni mogel početi. Odkar sem shujšala, sem veliko bolj samozavestna in veliko raje preživljam svoj prosti čas v družbi.“

Emma je zdaj, ko je že shujšala za 70 kilogramov, začela spet normalno jesti. Naučila se je odmerjati normalne porcije , kuhati in jesti zdravo hrano ter spoznala, kako pomembno je v življenju gibanje. Visoko kalorične obroke je zamenjala za juhe in napitke, čokolado in sladkarije pa za sadje.

Ste se tudi vi kdaj lotili kakšne rigorozne diete? Na kakšen način? Izkušnje lahko delite z nami na naši Facebook strani . Če se nam še niste pridružili, lahko to storite s klikom na

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 623