Vizita.si
Jennifer Lopez poleg rednih aerobnih treningov, ki so namenjeni predvsem kurjenju kalorij, dela tudi vaje z utežmi.

Novice

Le kaj zvezdnice počnejo za takšne trebuščke?

E. D.
12. 11. 2011 09.42
4

Hollywoodske zvezdnice mnoge navdušujejo s svojimi čvrstimi zadnjicami in ploščatimi trebuščki. In številni bi radi poznali načine, s katerimi ostajajo vitke in postavne. Vsa skrivnost je v bolj ali manj strogih dietah, redni telovadbi in odpovedovanju …

Drew Barrymore
Drew Barrymore FOTO: Reuters
Jennifer Lopez

Jennifer Lopez se lahko pri 42 letih pohvali s postavo, ki ji jo zavida marsikatera mlajša kolegica ali oboževalka. Zasluge zanjo gredo menda skrbno premišljeni prehrani, ki temelji čim manjšem vnosu ogljikovih hidratov in večjem vnosu beljakovin ter nenasičenih maščob. Igralka in pevka seveda tudi pridno telovadi – poleg rednih aerobnih treningov, ki so namenjeni predvsem kurjenju kalorij, dela tudi vaje z utežmi.

Jennifer Lopez poleg rednih aerobnih treningov, ki so namenjeni predvsem kurjenju kalorij, dela tudi vaje z utežmi.
Jennifer Lopez poleg rednih aerobnih treningov, ki so namenjeni predvsem kurjenju kalorij, dela tudi vaje z utežmi.FOTO: Reuters

Heidi Klum

Kljub štirim nosečnostim je telo 38-letne super manekenke in uspešne podjetnice Heidi Klum čvrsto ter lepo oblikovano, v kar že vrsto let vlaga precej truda. Vitko postavo ohranja s pomočjo teka, poleg redne aerobne vadbe Heidi tudi redno telovadi z osebnim trenerjem in pazi, kaj je. Menda sledi načelom tako imenovane triurne diete, pri kateri je bolj kot to, kaj pojemo, pomembno, da jemo manjše porcije in da jemo točno na tri ure oziroma ob natanko določeni uri. Tako naj bi zajtrk pojedli najpozneje dve uri za tem, ko se zbudimo, večerjo pa najpozneje tri ure pred spanjem. Sicer pa naj bi jedli tri večje obroke (zajtrk, kosilo, večerjo) in dva manjša obroka (dopoldanska ter popoldanska malica), med njimi pa ne sme miniti več kot tri ure. Piti je treba tudi dovolj vode, in sicer vsaj osem kozarcev dnevno.

Carrie Underwood

Mlada glasbenica je po zmagi na Ameriškem idolu pred šestimi leti korenito spremenila svoje prehranjevalne navade in izgubila kar 10 kilogramov, to novo, vitkejšo postavo pa uspešno vzdržuje še danes. K temu, da je čim bolj zdravo in čim manj kalorično, menda pripomore tudi pisanje dnevnika o prehranjevalnih navadah, kamor zapisuje, kaj in koliko poje. Stalnica v njenem življenju je tudi telovadba. 28-letna pevka vsak dan vsaj 30 minut nameni kardiovaskularni vadbi, s katero porablja čez dan zaužite kalorije. Da ji kolesarjenje na sobnem kolesu ali tek hitreje mine, vmes govori po telefonu ali posluša priljubljeno glasbo. Temu aerobnemu delu potem sledi še dvigovanje uteži.

Janet Jackson

Med zvezdnicami, ki so izgubile kar nekaj odvečnih kilogramov, je tudi pevka Janet Jackson. Hujšanja se je lotila leta 2006 in si takrat korenito preoblikovala postavo. Njen trebuh je bil nenadoma ploščat in mišičast, tudi njene roke, zadnjica, noge so dobile povsem drugačno obliko. Zasluge gredo seveda napornim treningom z osebnim trenerjem, ki je njeno vadbo zasnoval tako, da je kar dvakrat tedensko krepila ter oblikovala mišice nog in zadnjice, dvakrat tedensko mišice rok in hrbta, trikrat tedensko mišicam trebuha. Poleg tega se je petkrat ali šestkrat tedensko lotila napornega aerobnega treninga, kot na primer kik boksa, teka, skakanja s kolebnico ali česa podobnega.

Reese Witherspoon

35-letna igralka za vitko postavo skrbi s tekom in jogo. Reese ure joge obiskuje trikrat tedensko, vendar gre za nekoliko drugačen pristop k tej starodavni vzhodnjaški veščini. 90-minutna vadba, na katero prisega tudi Reese, je sicer zasnovana tako, da vadeči krepi tako celotno telo kot tudi duha, a posamezne asane, kot se imenujejo različni položaji v jogi, se izvajajo ob spremljavi moderne glasbe. ''Ker tudi v telovadnicah ni nikoli tišine, je tudi vsaka moja seansa sestavljena iz 90 minut popularne glasbe. Tako lahko pri meni slišite The Pussycat Dolls, U2, Johna Mayerja ali Michaela Jacksona,'' je povedal osebni trener in vaditelj joge Matthew Reyes. Seveda pa simpatična svetlolaska skrbno pazi tudi na prehrano. Je veliko sadja in zelenjave ter pazi, da zaužije čim manj maščob. Tako se na njenem jedilniku pogosto znajdejo pust piščanec ali ribe. Njeni obroki so količinsko omejeni, tako da je večkrat dnevno, a malo.

Leona Lewis

Britanska pevka rada telovadi, vendar se loteva zabavnih in nekoliko drugačnih oblik vadbe. Tako na primer nadvse obožuje trebušni ples, rada ima tudi pohodništvo in ježo. Vendar glasbenica pravi, da se športih aktivnosti ne loteva zato, da bi bila vitka in postavna, kajti v svoji koži se tako ali tako počuti dobro in ne vidi potrebe po tem, da bi hujšala. ''V imenu kariere se ne bi nikoli lotila hujšanja,'' je povedala pred časom. ''Prav tako ne bi šla na lepotno operacijo. Sem namreč nadvse srečna v svojo koži in sem ponosna na svoje obline. Če bi se gnala za tem, da bi bila suhljata in koščena, bi me to verjetno pokopalo. Sicer pa sem tako previsoka, da bi bila ekstremno suha.'' Hkrati je dodala, da šteje predvsem to, da si zdrav in da se v svojem telesu dobro počutiš, ne pa to, da si čim bolj vitek in izklesan.

Drew Barrymore

Tudi 36-letna igralka Drew Barrymore ima rada zabavne športne aktivnost. Najraje se loti plesa, teka, plavanja ali kar igranja golfa, obiskuje tudi ure joge in pilatesa. A ni bilo vedno tako. ''Včasih se nisem ukvarjala s športom, a odkar sem bolj aktivna, je moje telo res povsem drugačno,'' je povedala. ''Izkazalo se je, da so imeli tisti, ki so mi dopovedovali, da je telovadba koristna, prav.'' Drew je korenito spremenila tudi prehranjevalne navade. Včasih je bila namreč vegetarijanka in je poleg zelenjave jedla tudi precej živil iz ogljikovih hidratov, kar je doprineslo k njeni nekoliko bolj polno postavi. Potem je spet začela jesti tudi meso, tako zdaj poje velik beljakovin in precej manj ogljikovih hidratov, kar je poleg redne telovadbe prav tako pripomoglo k izgubi odvečnih kilogramov.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587