Vizita.si
image (28)

Novice

V enem letu shujšal do neprepoznavnosti

S.C.
09. 01. 2012 11.21
18

Z jekleno voljo je 35-letnemu Nemcu uspelo v samo enem letu brez operacije izgubiti kar 160 kilogramov le zato, da njegov sin ne bi bil tarča posmeha zaradi njegove teže.

Tim Potthoff je bil s svojimi 260 kilogrami še pred enim letom popolnoma nesrečen, slabo se je počutil, vsakdanje obveznosti pa je le stežka premagoval.

Čez dan sem pojedel toliko, kot povprečen človek v celem tednu. Bil sem odvisen od gaziranih pijač in čokolade, jedel bi lahko do onemoglosti,“ se spominja Tim. “Že sama hoja me je utrudila, težko sem dihal, stopnice pa so bile sploh pravi napor in sem se jih izogibal, kolikor se je le dalo.“ Seveda se je zavedal svojih težav, a je neprestano odlašal s hujšanjem in raje nesrečo preganjal s hrano, dokler ni dobil prvega otroka.

Rojstvo sina je popolnoma spremenilo moje razmišljanje. Že mene je bolelo, ko so se na cesti ljudje ozirali za mano in mi dajali neprimerne opazke, zato nisem želel, da bi bil moj sin tarča posmeha zaradi moje teže.“

In tako je popolnoma spremenil način življenja. Za začetek je z jedilnika črtal sladke gazirane pijače in sladkarije ter postal odvisen od teka. “Začel sem s hitro hojo, ko sem pridobil nekaj kondicije, pa sem se lotil teka. Za začetek je bilo 20 minut pravi podvig, po nekaj mesecih pa sem lahko tekel tudi več kot dve uri. Pri prehrani se nisem lotil nobene posebne diete in tudi dodatne pomoči strokovnjakov ali shujševalnih pripomočkov nisem potreboval. Enostavno sem jedel manj in se več gibal,“ pripoveduje Tim.

Tako mu je v samo letu dni uspelo izgubiti neverjetnih 160 kilogramov in danes je popolnoma drug človek. Drastična izguba teže pa je na Timovem telesu pustila posledice. Ostalo mu je kar nekaj odvečne kože, ki mu jo bodo operativno odstranili, tako da bo lahko popolnoma srečen v svojem telesu.

Nadvse sem ponosen nase, da mi je uspelo skoraj nemogoče, in to le z jekleno voljo in ljubeznijo do sina. Sedaj imam toliko energije, da lahko brez težav tekam za njim. In kar je najpomembnejše, želim, da odrašča v športnem duhu in ob zdravi prehrani, da ne bo nekoč imel podobnih težav kot jaz,“ je odločen Tim.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587